Hayvanlara kötü muameleye ödül gibi atama

Hayvanlara kötü muameleye ödül gibi atama

Elazığ Belediyesi'ne bağlı Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiası mahkemelik olmuştu. Vesile Tutcugil ile birikte toplamda 4 kişi hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan dava açıldı. Devam eden dosyaya rağmen sanıklardan müdür Tutcugil, görevden uzaklaştırılmadı ve hayvan hastanesine atandı.

Elazığ’da hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla yargılanan eski Veteriner İşleri Müdürü, Fırat Üniversitesi’nin hayvan hastanesinde gece hekimi olarak göreve getirildi.

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre, AK Partili Elazığ Belediyesi’ne ait Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla yargılanan isimler arasında yer alan eski Veteriner İşleri Müdürü Vesile Tutcugil’in, Fırat Üniversitesi rektörü Fahrettin Göktaş tarafından üniversitenin hayvan hastanesinde gece hekimi pozisyonunda görevlendirildiği ortaya çıktı.

'İÇ YÜZÜNÜ KİMSE BİLMİYOR'

Üniversite hastanesinden adını vermek istemeyen bir yetkili, Tutcugil’in üniversiteye alınmasıyla ilgili şu sözleri kaydetti:

''Asistanlar gelmeyince akşamları acilde kimse kalmıyordu. Hasta sahipleri de 'niye kimse yok, niye 24 saat açık değilsiniz' diye tepki gösteriyordu. İhtiyaca binaen alındığı söyleniyor. Göreve getirileli yaklaşık iki ay oldu. Rektörün de onayıyla belediyeden buraya kadro aktarımıyla geldi.''

Vesile Tutcugil’in veteriner müdürü olduğu dönemde Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde çalışan bir yetkili ise şöyle devam etti:

''Belediyeden üniversiteye nasıl geçiş yaptığının iç yüzünü kimsenin bilmiyor. Hayvanseverlerden çok korktuğunu ama müdürlüğü bırakacak biri yoktu. Müdür olmak için çok çabalamıştı. Üniversitede sadece gece nöbeti tuttuğunu biliyorum. Arkasında birileri var mı, varsa kimlerdir bilmiyorum. Bu suçtan yargılanan birinin, özellikle bir eğitim kurumunda görev yapıyor olması çok içler acısı.''

'BU KARARDAN DERHAL DÖNÜN'

mahkemelik-olan-hayvan-hastanesine-gazetecilerin-girisi-engellendi-gqc7e9ph.jpgVeteriner Hekim Türkan Ceylan

Davanın sanıklarından Tutcugil’in üniversiteye gece hekimi olarak alınmasının kamuoyu vicdanını rahatsız ettiğini belirten hayvan hakları savunucusu veteriner hekim Türkan Ceylan şu sözleri kaydetti:

Bu karar kabul edilemez. Tutcugil’in veteriner hekimlik etik değerlerini açıkça ayaklar altına alıyor, binlerce hayvanın ölümünden yargılanıyor. Söz konusu görevlendirme 'ödül'. İş arayan binlerce veteriner hekim var. Bu kadro sadece Vesile hanıma özel mi açılmıştır? Yargılanan şahıs neden üniversiteye alınmıştır? Bu soruların cevabını, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olmuş bir veteriner hekim olarak arıyor, rektörün bu karardan derhal dönmesini talep ediyorum.''

Konuyla ilgili aranan Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, telefonlara cevap vermediği belirtildi.

Ne olmuştu?

hayvanlara-kotu-muamele-ettikleri-iddia-edile-14477310-amp.jpg

Elazığ Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi'nde hayvanlara kötü muamele dosyası ilk duruşma sonrası hayvan hakları savunucuları

AK Partili Elazığ Belediyesi’ne ait Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiası mahkemelik olmuştu. Elazığ Valiliği’nin sorumlu kamu görevlileri hakkında vermediği soruşturma izni, Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilmiş; sorumlu kamu görevlileri Vesile Tutcugil, Kübra Yazgan Ünal, Hasan Hüseyin Doğan ve Fikret Gürocak hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ iddiasıyla Elazığ 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce dava açılmıştı. 21 Ekim’de görülen duruşma öncesi ortaya çıkan bilirkişi raporunda ise bir kedi yavrusunun açlıktan ölü bir kediyi yediği belirtilmişti. Davanın ikinci duruşması 25 Ocak 2022’de görülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN