Her şey göz göre göre! Bıçakladığı eski eşi için 'öleceksin' yazmış

Her şey göz göre göre! Bıçakladığı eski eşi için 'öleceksin' yazmış

Sivas'ta, eski eşi Müzeyyen Baykal'a bıçakla saldıran Necmettin Gündüz hakkında, iddianame hazırlandı. 20 yıla kadar hapsi istenen zanlının, olaydan bir gün önce sosyal medyada 'birlikte öleceğiz' adıyla hesap açtığı ve 'öleceksin' diye paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, geçen yıl 8 Aralık günü Cumhuriyet Caddesi'nde Şarkışla İlçe Jandarma Komutanlığı binası önünde meydana geldi. Necmettin Gündüz, eski eşi Müzeyyen Baykal'a bıçakla saldırdı. Aldığı bıçak darbeleriyle yere yığılan kadın yardım isterken, zanlı ise elindeki bıçakla tehdit ettiği çevredekilerin yaklaşmasını engelledi.

ASKERLER ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Bu sırada durumu fark eden Sarkışla İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler, saldırganı etkisiz hale getirip, ağır yaralı kadına ilk müdahaleyi yaptı. Şüpheli, daha sonra polis ekiplerine teslim edildi.

O ANLAR KAMERADA

Olay anı da çevredeki iş yerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Necmettin Gündüz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, cezaevine gönderildi. Müzeyyen Baykal ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

20 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, Necmettin Gündüz hakkında, 'boşandığı eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi.

Baykal'ın, Gündüz tarafından orta derece kırık olacak şekilde sırtı, sağ omzu, karnının sağ üst kısmı gibi öldürücü bölgelerinden birden çok sayıda darbe ve suçta kullanılan bıçakla hayati tehlikeye neden olacak derecede yaralandığı belirtildi.

SOSYAL MEDYADA HESAP AÇIP 'ÖLECEKSİN' DEMİŞ

İddianamede Gündüz'ün olaydan 1 gün önce kızlarına 'Annenle beraber öleceğiz' yazılı mesaj attığı, aynı gün 'Instagram' uygulamasından 'Birlikte öleceğiz' adıyla hesap açıp, 'Öleceksin' paylaşımda bulunduğu kaydedildi.

Paylaşımı gören Baykal'ın, ekran görüntüsü alıp, altına 'Artık hayatına bak, peşimi bırak' notunu düşerek gönderdiği, Gündüz'ün bunun üzerine 'Peşini bıraktım artık umurumda değil' diye karşılık verdiği de iddianamede yer aldı.

Baykal'ın, kendisini tehdit edip, hakarette bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olduğunu söylediği Gündüz'ün 'Ama 1 gün öleceğiz, öleceksin öleceksin, öleceksin, öleceksin, öleceksin, birlikte öleceğiz' diye cevap yazdığına da iddianamede belirtildi.

'SENİ ÖLDÜRECEĞİM, SON DUANI ET'

İddianamede ayrıca olay günü uçakla önce İstanbul'dan Kayseri'ye buradan da taksiyle Şarkışla'ya geçen Necmettin Gündüz'ün attığı tehdit mesajları için kendisi hakkında jandarmaya şikayette bulunduktan sonra köye dönmek üzere durakta bekleyen Müzeyyen Baykal'ı montunun arka yakasından tutup, yere düşürdüğü ardından elindeki bıçakla "Seni öldüreceğim, son duanı et" dediği de yer aldı.

Gündüz'ün yanına yaklaşmak isteyenleri bıçakla uzaklaştırdığını ardından da Baykal'ı bıçakladığı kaydedildi. İddianamede, Gündüz'ün her ne kadar eski eşinin kendisini aldattığı kişiyle görüşmesi nedeniyle bu süreçte yaşadığı psikolojik çöküntüyle anlık öfke sonucu yaralama kastı olmadan böyle bir şey yaptığını ifadesinde söylese de müştekiyi öldürme kararı verdiği, tehdit söylemlerini kullandığı, olay sabahı ve öncesinde aldığı kararla belirli plan dahilinde, ruhi sükunet içinde eylemlerini işlediğinin altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN