İBB fiyatları artırdı: Halk Ekmek'e yüzde 25 zam

İBB fiyatları artırdı: Halk Ekmek'e yüzde 25 zam

İBB'ye bağlı Halk Ekmek'te fiyatlar zamlandı. Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, bazı ürünlere hiç zam yapılmadığını, bazılarında sadece yuvarlama yapıldığını belirterek bu artışın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek, 1 TL'lik 250 gram ekmeğe yüzde 25 zam yaptı. 1 TL'lik ekmek, 17 Temmuz'dan itibaren 1,25 lira olarak satışa sunulacak.

"BU ARTIŞ KAÇINILMAZ"

Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, bazı ürünlere hiç zam yapılmadığını, bazılarında sadece yuvarlama yapıldığını belirterek bu artışın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

"UZUN SÜRE MALİYETİN ALTINDA SATTIK"

Nama şunları kaydetti:

"Un fiyatları ve diğer girdilerine fiyatları aşırı yükseldi. Pandemi nedeniyle ekmeği uzun süre maliyetinin altında sattık. Piyasada ekmeğin fiyatı 2 TL civarında. Hala Türkiye'nin en ucuz ekmeğini İBB Halk Ekmek satıyor."

İBB'DEN RESMİ AÇIKLAMA

İBB'den yapılan açıklamada, İstanbul Halk Ekmek'in ekmeğin ana ham maddesi olan un fiyatlarındaki artış ve enerji, işçilik, dağıtım gibi diğer önemli giderler nedeniyle ekmek fiyatlarında yükselişe gittiği belirtildi.

Yapılan fiyat artışına rağmen Halk Ekmek’in halen Türkiye'nin en ucuz ekmeği olduğu ifade edilen açıklamada, "Halka ekmeği sağlıklı bir şekilde ulaştırabilmek ve bunu sürdürülebilir kılmak için bu değişikliğinin kaçınılmaz bir zaruret olmuştur" denildi.

YENİ ZAMLA EKMEK FİYATLARI ŞÖYLE:

-250 gramlık normal ve kepekli ekmek 1 TL'den 1,25 TL'ye

-500 gramlık organik tam buğday ekmeği 6 TL'den 7 TL'ye

-50 gramlık altın çörek 1 TL'den 1,25 TL'ye

-670 gram tost ekmeğinin fiyatı 5 TL'den 5,75 TL'ye

-1 kilogramlık siyez unu 12,5 TL'den 14 TL'ye

-1 kilogramlık tam buğday unu ise 7 TL'den 8 TL'ye yükseltildi.

İstanbul Halk Ekmek A.Ş. ekmek ve diğer unlu mamullere 21 Eylül 2020'de yüzde 33 ila yüzde 50 arasında değişen oranlarda zam yapmıştı.

FIRINCILAR DA ZAM İSTEYECEK

Öte yandan İTO 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, Ağustos'ta toplanacak İTO Meclis Komisyonu'na, ekmeğin 2,5 TL olmasını teklif edeceklerini söyledi.

Demir, bunun gerekçesini un fiyatlarındaki durdurulamayan artışlar olarak gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN