İBB'nin Kanal anketi: İstanbullular 'israf' dedi

İBB'nin Kanal anketi: İstanbullular 'israf' dedi

İBB İstanbul Planlama Ajansı, İstanbulluların Kanal İstanbul ile ilgili düşüncelerini araştırdı. Anket çalışmasına katılan vatandaşların yüzde 62,2'si projenin 'israf' olduğu görüşünü paylaştı. Ayrıca katılımcıların yüzde 65'i, Kanal İstanbul'un doğayı tahrip edeceğini düşündüğünü açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı'nın yaptığı İstanbul Barometresi Haziran 2021 Raporu, 26 Haziran-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında 670 kişi ile telefon üzerinden görüşülerek hazırlandı. Ankete katılanlara İstanbul'un sorunları soruldu.

KANAL'A İSTANBULLULAR KARAR VERMELİ

Katılımcıların, yüzde 39,2'si Marmara Denizi kıyılarında görülen deniz salyasının, yüzde 30,8'i Kanal İstanbul tartışmalarının İstanbul'un gündemi olduğunu belirtti.

Kanal İstanbul'a ilişkin olarak yüzde 71,1 İstanbulluların karar vermesi gerektiğini, yüzde 62,7 maddi israf olduğunu, yüzde 76,6 daha öncelikli sorunların bulunduğunu ve yüzde 65 doğayı tahrip edeceğini düşündüğünü söyledi.

KANAL PARASI ÖNCELİKLİ SORUNLARA HARCANMALI

Katılımcılar, Kanal İstanbul'a harcanacak paranın daha öncelikli sorunlara ayrılması gerektiğini kaydetti. Yüzde 24,9 sosyal yardımlara, yüzde 22,8 depremle mücadeleye aktarılmasını belirtti, bunları kentsel dönüşüm ve istihdam alanlarının artırılması takip etti.

İSTANBULLULAR MÜZİK YAYININDAN RAHATSIZ MI?

Katılımcıların, yüzde 54'ü normalleşmeyle birlikte gece saat 12'den sonra müzik yayını yapılmaması kararını desteklemediğini, yüzde 37,2'si desteklediğini, yüzde 8,8'i ise fikrinin olmadığını belirtti. 18-34 yaş arası grupta desteklemeyenlerin oranı yüzde 57 iken, 60 yaş ve üstünde yüzde 61,6 oldu.

İSTANBUL'UN İLK ÜÇ SORUNU DEĞİŞMEDİ

İstanbul'un ilk üç sorunu geçmiş aylarda da olduğu gibi yine deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım oldu. Yüzde 46,4 olası İstanbul depremi, yüzde 37 ekonomik sorunlar ve yüzde 36,9 ulaşım olarak belirtirken, bunları göçmen ve mülteciler sorunu takip etti.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dün Kanal İstanbul Projesi'nin başlangıç güzergahı olarak planlanan Karaburun sahilini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un gerçekleşmeyeceğini söylemişti.

İmamoğlu "Kanal İstanbul olmayacak çünkü iktidarın ömrü buna yetmeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN