İnşaatı 30 yıldır bitirilemiyordu: Alman bankası el koydu

İnşaatı 30 yıldır bitirilemiyordu: Alman bankası el koydu

Ankara'da, bir iş insanı tarafından 1991 yılında yapımına başlanan ve bitirilemeyen 35 katlı otel inşaatına, krediyi veren Alman bankası tarafından el konuldu.

İş insanı Ahmet Hattat, 1991 yılında, Çankaya ilçesinde 35 katlı otel ve AVM yapmak için inşaat çalışması başlattı. Hattat, o dönemde inşaat için sermayesinden 150 milyon dolar harcadı ayrıca Alman bankasından 35 milyon euro kredi aldı.

Kredinin 9,5 milyon dolarını kullanan Hattat, borçlarını ödeyememesi sonucu banka ile mahkemelik oldu. Dava sürecinde kaba inşaatı biten 35 katlı binada çalışmalar ise sonlandırıldı.

ALMAN BANKASI EL KOYDU

Mahkeme, binanın mülkiyetinin Alman bankasına geçmesine hükmetti. Bunun üzerine binada icra işlemlerine başlandı. İcra memurları eşliğinde inşaatın içine giren Hattat, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN