İstanbul'un beyaz örtüsü ne zaman eriyecek?

İstanbul'un beyaz örtüsü ne zaman eriyecek?

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi İstanbul da karla kaplandı. İstanbullular 19 Ocak gününe karla başladı. Uzmanlar, kar yağışının özellikle hafta sonu itibarıyla artış göstereceğini tahmin ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul'da kar yağışı hakkında resmi verileri paylaştı. MGM'nin açıklamasına göre, hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısını da paylaştı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Meteoroloji yetkililerinin tahminine göre, 21 Ocak 2022 Cuma günü itibarıyla, İstanbul'da yeni bir soğuk hava dalgasının etkisiyle artan kar yağışının 4-5 gün boyunca yoğunlaşması bekleniyor.

19 Ocak Çarşamba günü öğleden sonra itibarıyla kar yağışı İstanbul'da sona erecek. Perşembe günü de etkisini göstermeyen kar yağışı cuma gününden itibaren yeniden etkili olmaya başlayacak.

İSTANBUL'DA BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

tahmin.jpg

karistanbul.jpg

KAR YAĞIŞI SONRASI YOLLARI TUZLAMAK İŞE YARAR MI?

Karlar eridikten sonra yollar üzerinde buzlanmaya neden olabilir. Bu sebeple, yolların kar yağışı öncesinde tuzlanması ya da özel solüsyonlar yardımı ile korunması gerekir.

Uzmanlar, kar yağışının tehlikelerinden korunmak için kış lastiği kullanımının önemini vurgulayarak, eğer kış lastiği yoksa araç kullanılmaması gerektiği uyarısını paylaşıyor.

METEOROLOJİ'DEN SARI VE TURUNCU KOD UYARISI NE DEMEK?

Sarı Kod: Havada 'potansiyel tehlike durumuna' işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Turuncu Kod: Havayla ilgili 'tehlikeli durumlarda' kullanılıyor. Turuncu kodda tahmin edilen hava olayı sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel hava koşullarının ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor

TÜRKİYE GENELİ İLLERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN