İstanbul'un ilk katlı otoparkı yıkılıyor: Dükkan bulamazsak kapatacağız

İstanbul'un ilk katlı otoparkı yıkılıyor: Dükkan bulamazsak kapatacağız

İstanbul'un ilk katlı otoparkı olan Karaköy Katlı Otopark'ı İBB Meclisi'nden alınan kararla tahliye edildi. 46 yıldır hizmet veren otopark yıkılarak yerine meydan ve zemin otoparkı yapılacak.

İstanbul'un ilk katlı otoparkı olan ve 46 yıldır hizmet veren Karaköy Katlı Otoparkı eski sahipleriyle bugün vedalaşıyor. İBB Meclisi'nden alınan kararla geçtiğimiz hafta işletmeye kapatılan otoparkın altında bulunan dükkanların tahliyesi için son gün ise bugündü. Kepenklerini son kez açan dükkan sahipleri yeni dükkan arayışlarını sürdürüyor.

600 araç kapasiteli otoparka günlük ortalama bin 500 araç park ediliyordu. Bu ay başlanması beklenen yıkım çalışmaları sonrasında otoparkın yerine meydan ve zeminaltı otoparkı yapılacak.

88.jpg

"MÜŞTERİLERİM BENİMLE BERABER BÜYÜDÜ"

İşletme sahibi Nadir Güllü "Benim bu dükkanda 47 senem geçti. Rahmetli babam beni çıraklığa imalata soktu, satış da önemli diyerek, sabahları üretime öğleden sonra buraya satışa getirdi. Çok anılarım var burada. Müşterilerim var, müşterilerim de benimle beraber büyüdü. Gerçekten üzülüyorum. Dünyanın birçok ülkesinden gelenler var. Atina'da ABD'de de Tel Aviv'de bu dükkanın 5 kuşak müşterisi var. Çünkü ben Karaköy'de Rum, Ermeni, Musevilerle büyüdüm. O kişilerin torunları anı olarak buraya geliyordu, şimdi burayı bulamayacaklar ama buraya yazı yazıp 150 metre ileri taşındığımızı söyleyeceğiz. Yeni yerde ciddi bir dekor masrafımız oldu, buradaki dekor da çöp oldu, bunlar hep maliyet. Yarın satış yeni yerde olacak. Gece 00.00'da kalabalık olacak bu dükkan, yavaş yavaş ışıkları kapatacağız, hüzünleneceğiz, gelen müşteriler ile gece oraya gideceğiz" dedi.

Karaköy katlı otopark altındaki baklavacıya oğlu ile gelen Harun Yergök ise "Ben buraya küçüklüğümden beri geliyordum artık oğlumu getiriyorum. Son gün diye geldik, burada anılarımız var. Son kez binaya, ambiyansa, tavana, boyalara her şeye baktık, vedalaşıyoruz" diye konuştu.

8-001.jpg

DÜKKAN BULUNMUYOR

Tekstil malzemeleri satan Hakim Akçay "Bize 18 günlük taşınma süresi tanıdılar ama iş yaptırmayacaklar burada etrafı kapanacak. Bu süre içerisinde burada dükkan bulma şansımız yok. Ben 40 yıldır burada esnafım, normalde 8-10 bin lira olan kiralar fırsatçıların yüzünden 40-50 bin lira para isteniyor. Bulamadık hala, bulmaya çalışıyoruz. Bulamazsak da dükkanı kapatacağız" dedi.

İşletme müdürü Bahattin Aktaş da "Karaköy'de 40 yıldır, bu otoparkın altında 10 yıldır hizmet veriyoruz. Bugün itibarıyla son, yarın boşaltmış olacağız. Yarın kapatacağız, 15-20 gün kapalı kalacağız çünkü yeni yerimiz yetişmedi. Karaköy'de olacağız yine. Karaköy'de katlı otopark bir markaydı, o marka da gitti. Sadece esnaf değil, herkes evinin önünde bile otopark yeri bulamazken, Karaköy'de şu an bir facia yaşanıyor. Bundan 1 yıl önce 50 metrekare dükkanlar 20 bin liraya kiraya veriliyordu, şimdi 200 bin liraya yer bulamıyorsun. Burayla yeni yerimizi kıyaslarsak yüzde 500 kira farkı var arada. Bizim oraya taşınmamızla yüzde 40'lık bir müşteri kaybımız olacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN