İstanbul'un o ilçesi için yolun sonu göründü! Hayat tamamen bu noktaya taşınacak

İstanbul'un o ilçesi için yolun sonu göründü! Hayat tamamen bu noktaya taşınacak

Marmara Bölgesi'nde beklenen 7.5 büyüklüğündeki depremin özellikle İstanbul'da ağır yıkıma neden olması bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'daki eski binaların yenilenmesi için askeri alanlara on binlerce yeni konut yapılacağını açıkladı. İlk etapta hangi ilçenin hangi rezerv alana taşınacağı da belli oldu. İşte, İstanbul'da boşaltılacak o ilçe...

Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremler, 13.5 milyon insanın yaşadığı geniş bir alanda ağır yıkıma neden oldu. Yüz binlerce binanın yıkılması, arama-kurtarma çalışmaları zorlaştırdı. Yaşanan deprem felaketi, 19.3 milyon nüfuslu İstanbul'da hissedilecek Marmara depremini gündeme getirdi. Yüz binlerce çürük binanın bulunduğu İstanbul'un yenilenmesi için çalışmalar başladı.

istanbul-deprem-konutlari-nereye-yapilacak.jpg

ASKERİ ALANLARA 70-80 BİN KONUT YAPILACAK

Geçtiğimiz hafta CNN Türk'te bir programa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler ilçesindeki rezerv alanın kuzeyindeki askeri bölge için Milli Savunma Bakanlığı ile konuştuklarını ve söz konusu bölgeyi rezerv alanımız olarak belirlediklerini söylemişti.

Belirlenen bölgeye 70 ila 80 bin konutun sığabileceğini dile getiren Bakan Kurum, önümüzdeki 5 yıl içinde bu süreci tamamlamak istediklerini ve etap etap biten konutlara vatandaşları bu alana taşıyacaklarını belirtmişti. Bakan Kurum ayrıca bununla ilgili taşınacak vatandaşlara finans ve kira desteklerinin de devam edeceği bilgisini vermişti.

istanbulda-hangi-ilceler-yenilenecek.jpg

ESENLER'İN İKİ KATINI AŞIYOR

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Kurum'un açıkladığı Esenler'deki askeri alanla ilgili imar planları 2019 yılında değiştirildi ve bu bölge rezerv alanı olurken, Topkule ve Baştabya kışlalarının olduğu bu alanın 720 hektar olduğu belirlendi.

Bu alanın kuzey tarafında, üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu'nun da geçtiği bir askeri alan daha bulunuyor. Bu alanın mülkiyeti şimdilik Milli Savunma Bakanlığı'nda bulunurken, iki bakanlık arasında yapılan görüşmelerde, bu alanın da rezerv alanı olması konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Esenler ilçesindeki mevcut rezerv alan ile Başakşehir ve Sultangazi ilçeleri arasındaki askeri alanın birlikte büyüklüğü yaklaşık olarak Esenler ilçesinin iki katını aşıyor.

istanbul-deprem-konutlari-nerede.jpg

ANLIK VE SON DEPREMLER HARİTASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN