İzmir'de mobil mutfak hizmete açıldı

İzmir'de mobil mutfak hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi mobil mutfak hizmet aracını açtı. Mobil mutfağın doğal afet ve acil durumların yanı sıra festivallerde kullanılması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek mobil mutfak aracını hizmete açtı. Mobil mutfak aracı, Türkiye’nin her yerinde yemek üretebilecek ve anında dağıtım yapabilecek. Araç doğal afet ve acil durumların yanı sıra festivallerde de kullanılabilecek.

MOBİL MUTFAĞIN İÇİNDE NELER VAR?

Mobil mutfağının içinde kaynatma kazanı, elektrikli konveksiyonlu pişirme fırını ve pişirme ocakları, sebze doğrama makinesi, el mikseri, bulaşık makinesi, soğuk hava deposu, kuru gıda deposu, davlumbaz sistemi ve yangın söndürme sistemi, çalışma tezgahları, yemek dağıtım tezgahı (benmari), bulaşık yıkama tezgahı, bıçak sterilizasyon dolabı, mutfak el aletleri bulunuyor.

'NEREDE İHTİYAÇ DUYULURSA MOBİL AŞEVİMİZ ORADA OLACAK'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Aşevi olarak kullanacağımız aracımızı, afet gibi acil durumlarda da hizmet verecek şekilde tasarladık. Hemşehrilerimiz nerede ihtiyaç duyarsa, mobil aşevimiz orada olacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN