Karalar'dan barınma sorunu açıklaması

Karalar'dan barınma sorunu açıklaması

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, üniversitelilerin barınma sorununa ilişkin diğer belediye başkanlarıyla ortak tutum almayı kararlaştırdıklarını açıkladı.

Hatay'daki CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının buluşması ile ilgili konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu konusunda ortak tutum aldıklarını belirtti.

Karalar; “Geçen sene bin lira olan kiralar bu sene 3 bin lira oldu. Ne yazık ki öğrenciler ve öğrenci aileleri bu konuda çok büyük sıkıntı çekiyorlar. Belediye başkanlarımız ile birlikte sorunu çözmek noktasında her türlü özverili çalışmayı yapacağımızı karar altına aldık. Yani yurt kiralama, otel kiralama konusunda üstümüze düşeni yapacağız” dedi.

'ADANA'DA 5 BİN KİŞİLİK BİR YURT YAPTIK'

Karalar, şunları söyledi:

“Adana'da 5 bin kişilik bir yurt yaptık. Bizim de yurtlarımız var, belediyelerimizin yaptığı yurtlar var. Çok ciddi bir sıkıntı görülmüyor Adana'da. Ama Adana'da ciddi sıkıntı görülmüyor olması; Türkiye'de olmayacağı, olmadığı anlamına gelmez. Elbette çok ciddi bir yurt sorunu var hayat pahalılığı olduğundan dolayı. Geçen sene bin lira olan kiralar bu sene 3 bin lira oldu. Ne yazık ki öğrenciler ve öğrenci aileleri bu konuda çok büyük sıkıntı çekiyorlar.

Onunla ilgili de biz bir gündem maddesini değerlendirdik, belediye başkanlarımızla. Belediye başkanlarımız ile birlikte şu kararı aldık: Eğer yurt sorunu çeken arkadaşlarımız, kardeşlerimiz olursa biz onların bu sorunu çözmek noktasında her türlü özverili çalışmayı yapacağımızı karar altına aldık.

Yani yurt kiralama, otel kiralama konusunda üstümüze düşeni yapacağız. Hangi ilde bu sorun varsa o ildeki Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyorlar zaten. Hani Ankara, İstanbul, İzmir’de bu çalışmalar yapıldı zaten.

'İKTİDAR ÇÖZDÜK’ DİYOR AMA SORUN ORTADA DURUYOR'

İktidarın bu konuyla ilgili planı yok, çünkü ‘çözdük’ diyor. Her sorunu ‘çözdük’ diyor. Dolayısıyla çözmüş olduğu sorunu çözmeye çalışmaz yani öyle kabul edelim. Ama sorun ortada duruyor işte.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN