Karlar eriyince heyelan başladı! Santim santim kayıyor

Karlar eriyince heyelan başladı! Santim santim kayıyor

Tüm Türkiye'de mart ayında yoğun şekilde etkili olan karların erimesiyle birlikte bazı bölgelerde su taşkınları meydana geldi. Trabzon'da yaklaşık 500 kişinin yaşadığı mahalle ise heyelan nedeniyle santim santim kaymaya başladı. Bazı evler boşaltıldı, yöre sakinleri ise 'Korku içerisinde yaşıyoruz' diyerek yardım istedi.

Yaklaşık 150 hane ve 500 nüfusun bulunduğu Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı mahallesinde özellikle mart ayında yoğun kar yağışı ve sonrasında karların erimesi ile kaymalar başlarken, mahalledeki yolun büyük kısmında çökmeler meydana geldi.

Bazı evlerde de yer yer çatlaklar olması tehlikenin boyutunu gözler önüne sererken, Kaymakamlık tarafından alınan kararla kayan sahada bulunan cami tehlike arz ettiği için cuma namazı, teravih namazı ve vakit namazları kılınamıyor.

t1.jpg

'GELİP BAKTILAR ANCAK HİÇBİR ŞEY YAPILMADI'

Konuyla ilgili açıklama yapan Çayırbağı-Gülcana Mahallesi muhtar vekili Muhammet Uzunali, yaşanan heyelanın ardından bazı evlerin boşaltıldığını belirterek ”Yolumuz 1974 yılında yapıldı. 10 yıl önce burada afet oldu. Gelip baktılar ancak hiçbir şey yapılmadı. Şimdi 5-6 ev boşaltıldı camimizde teravih, cuma namazı ne de vakit namazı kılınabiliyor. Heyelan tehlikesi nedeniyle yöreden çok göç oldu, kalanların yüzde 50'si buradan ayrıldı” dedi.

t2.jpg

'BURASI KAYIYOR, KORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ'

Yöre sakinlerinden Yaşar Aydın ise can korkusu yaşadıklarını ifade ederek, "Burası kayıyor, korku içinde yaşıyoruz, devletten yardım bekliyoruz. Yer altından geçen sular buraları kopardı. 1990 yılında da burada bir heyelan olmuştu şimdi de buralar komple patladı. Evden kaçtık, mesire alanında yaşıyoruz. Can korkusu yaşıyoruz" derken, Fatih İsak ise şu sözleri kaydetti:

”Burası heyelanlı bölgeydi, Mart ayında yağan yoğun kar nedeniyle tamamen kaydı. Şu sıralar yine kaymalar oluyor. Dolayısıyla kaymanın etkisiyle buradaki binalar tehdit altında olduğundan insanlar can korkusu yaşıyor. Buraya acilen müdahale edilerek sondajları yapılarak suyu alttan alınıp heyelanı durdurmaları gerekir. Kar yağdığında oturulamaz diye 6 hane boşaltıldı.

t3.jpg

Boşaltılan evlerdeki insanlar yaylaya, mesire alanlarına çıktı. Burada 150 hane, yaklaşık 500 nüfus var. Burası kayarsa aşağı kısımda Alazlı Mahallesi var dolayısıyla o mahalleye doğru kaymalar olacak. Her an kaymalar olduğundan Düzköy Kaymakamlığı kararıyla camide ibadet yapılamıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN