Kayalıktan denize düşen adam dakikalarca yaşam mücadelesi verdi

Bartın'da balık tutmak için çıktığı kayanın üzerinden denize düşen adam dakikalarca yaşam mücadelesi verdi. Kendi çabaları ile karaya çıkamayan adamın yardımına ise Sahil Güvenlik yetişti. O anlar ise böyle kaydedildi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde balık tutmak için kayalara çıkan adam dengesini kaybetmesi ile denize düştü.

Engin Bilgin adlı 48 yaşındaki adam kendi çabaları ile karaya çıkamaması üzerine bölgede balık tutan diğer vatandaşlara sesini duyurmaya çalıştı. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı botlar ile yaşam mücadelesi veren adamı aramaya koyuldu.

Havanın kararması nedeniyle kurtarma çalışmaları zorlaşırken çevredeki vatandaşlar ise cep telefonlarının ışıklarını Bilgin'e tutarak ekiplere yardımcı olmaya çalıştılar.

YARIM SAAT BOYUNCA YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ

Yarım saatten fazla bir süre dalgaların arasında hayatta kalma mücadelesi veren Bilgin, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bota alınmasının ardından Amasra Limanına getirildi. Limanda hazır bekleyen 112 ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Bilgin daha sonra Bartın Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bilgin’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken o anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kayıt altına alındı.