Keşan'da orman temizliği: 10 kamyon çöp toplandı

Keşan'da orman temizliği: 10 kamyon çöp toplandı

Keşan'da Kent Orman'da gerçekleşen temizlik etkinliğine vatandaşlar ve belediye ekipleri katıldı. Ormandan toplanan 10 kamyon çöp, belediye tarafından götürülürken Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu da ormanların çöplük olmadığını, doğaya atılan çöplerin yangınlara neden olabildiğini vurguladı.

Edirne Keşan'da belediye çalışanları ve doğaseverler, sabah saatlerinde ormanda bir araya geldi. Kent Ormanı'nda gerçekleşen temizlik etkinliğinde toplanan 10 kamyon çöp doğaya karşı insanların sorumluluklarını tekrar hatırlattı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğa ve çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla geniş katılımlı bir temizlik etkinliği düzenlendiğini söyledi.

2.jpg

'DOĞA KİRLETİLMEMELİ'

Herkesi çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya davet eden Helvacıoğlu, "Mesai arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızla beraber ormanı temizliyoruz. Ormanı temiz tutmak ve korumak için bu çalışmayı yapıyoruz. Piknik yapanlar maalesef çöplerini doğaya bırakıyor. Bundan vazgeçilmesi gerekli ve doğa kirletilmemeli" dedi.

'FARKINDALIK OLUŞTURMAK ADINA TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPIYORUZ'

Ormanların çöplük olmadığını, doğaya atılan çöplerin yangınlara neden olabildiğini vurgulayan Helvacıoğlu, "Biliyorsunuz ülkemizin birçok noktasında ciğerlerimiz yanıyor. Bazı bölgelerde yangınlarla mücadele devam ediyor. Orman yangınlarıyla mücadelede temizlik çalışmaları son derece önemli. Bu önemi hepimiz biliyoruz. Bugün farkındalık oluşturmak adına temizlik çalışması yapıyoruz" diye konuştu.

Doğaseverlerce toplanan 10 kamyon belediye ekiplerince götürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN