Kız Kulesi'nin açılacağı tarih belli oldu

Kız Kulesi'nin açılacağı tarih belli oldu

Tartışmalı restorasyon süreciyle birlikte açılışı merakla beklenen Kız Kulesi'nde çalışmalarda sona gelindi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamasına göre, Kız Kulesi'ndeki restorasyon mart ayı sonunda tamamlanarak ziyarete açılacak.

İstanbul'un simgesi haline gelen Üsküdar'daki Kız Kulesi'nin etrafının, restorasyon nedeniyle örtüyle kapatılması tepkilere neden olmuştu. Birçok vatandaş, önceki restorasyon skandallarının da etkisiyle kulenin yıkıldığını düşünmüştü.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da restorasyona alınan Kız Kulesi’nin özgün malzemesinin çürümüş olduğunu ve "Bir hortumda gidecek, orta şiddetli bir depremde yok olacak hale gelmişti" açıklamasını yaparak restorasyon süreci hakkında bilgi vermişti. Tartışmalı sürecin çalışmalarında sona yaklaşıldı.

MART SONUNCA BİTECEK

Kız Kulesi, II. Mahmut dönemindeki ahşap kubbesinin yeniden yapılarak yerine konulmasının ardından tamamlanmış olacak. Restorasyonun her aşamasını takip eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ahşap kubbeyi ve yapıda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Ersoy, restorasyon çalışmalarıyla ilgili Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Mimar Han Tümertekin'den bilgi aldı.

Bakan Ersoy, mart sonunda bitirilecek restorasyonun ardından İstanbul'un güzelliklerinin Kız Kulesi panoramasından gözlemlenebileceğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN