Kuaförlükten patronluğa bir kadının başarısı

Kuaförlükten patronluğa bir kadının başarısı

Van’da küçük bir kuaför dükkanı açarak iş dünyasına atılan 2 çocuk annesi Süreyya Erkut, milyonluk gelinlik mağazasının başına geçti. Ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde çevresindeki akrabalarının ‘iflas edersiniz’ sözlerine rağmen azimle işlerine devam eden Erkut, bir taraftan 2 çocuğunu yetiştirdi bir yandan da iş hayatında büyük başarı elde etti.

Van’da yaşayan Süreyya Erkut, kız kardeşleriyle oturdukları mahallede küçük bir kuaför dükkanı açarak iş dünyasına atıldı. Daha sonra işlerini geliştiren iş kadını Süreyya Erkut (40), 22 yıllık çabanın sonucunda yine kız kardeşlerinden destek alarak bölgede ismini duyuran gelinlik mağazasının başına geçti.

Ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde çevresindeki akrabalarının ‘iflas edersiniz’ sözlerine rağmen azimle işlerine devam eden Erkut, bir taraftan 2 çocuğunu yetiştirdi bir yandan da iş hayatında büyük başarı elde etti.

"KADIN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR"

Zorlu bir sektöre adım attıklarını ve 22 yıldır bunu sürdürdüklerini vurgulayan Sürreyya Erkut, bu sektöre kuaförlük mesleğinden geçtiklerini söyledi. Erkut, “Bu süreçte zorluklar karşılaştık. Aşama aşama bu zorlukların üstesinden geldik. Buna da kadının gücü diyelim. Çünkü kadın isterse her şeyi başarır” dedi.

kadinn.jpg

“HER İŞİN KENDİNE GÖRE BİR ZORLUĞU VAR”

Sektöre ilk girdiklerinde özellikle maddi sıkıntılar yaşadıklarını ve bu sorunu da aştıklarını dile getiren Erkut, “Bizler bu sorunların üstesinden gelirken çok yorulduk. Her işin kendine göre bir zorluğu var. Düğün günü gelin ve damatlar çok stresli oluyor. Bunun stresi ise bize yansıyor. Alttan almaya çalışıyoruz. Emek vererek gelen müşterilerimizi memnun göndermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

kadinnnn.jpg

“KADIN EMEKTARDIR”

Üç kız kardeşle bu işe girdiklerini ve kadının gücüyle her işe koştuklarını söyleyen Erkut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 3 kız kardeşle bu işe girdik. Evliyiz ve çocuklarımız var. Hem iş kadını olmak hem de anne olmak çok zor. Büyük bir zahmet ve emek istiyor. Bir taraftan çocuğumuza annelik ediyoruz ve bu işin stresi bizi çok yoruyor ama mutluyuz. Çalıştığımızın karşılığını da alıyoruz. Çiçek ne kadar hassassa kadın da o kadar hassastır. Kadın emektardır; anne olmak, eş olmak, evlat olmak Allah’ın bize verdiği bir yetenektir. Kadın bu yeteneğini değerlendirirse üstesinden gelemeyeceği iş olmaz. Bana göre kadın çalışırsa her şeyi başarır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN