Boğazında ciğer kalan müşteriyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Boğazında ciğer kalan müşteriyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Sultangazi'de bir lokanta çalışanı ilk yardım eğitimi olmamasına rağmen, boğazına yemek parçası kaçan müşteriyi, Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, Heimlich manevrası yapan çalışan, yöntemi ilk kez uyguladığını belirterek, "Daha önce haberlerde benzer görüntüler görmüştüm. İşe yaradı" dedi.

Sultangazi'de Uğur Mumcu Mahallesi K Caddesi'nde bulunan bir lokantada 28 Eylül Perşembe günü saat 13.45 sıralarında ciğer yiyen bir müşterinin boğazına yemek parçası kaçtı. Müşteri, elleriyle çevresindekilere durumu anlatmaya çalıştı. Durumu fark eden diğer müşteriler yardıma koştu. Ardından lokanta çalışanı Yasin Çakır da gelerek Heimlich manevrasıyla müşteriye müdahalede bulunup hayatını kurtardı.

2-003.jpg

"İLK DEFA UYGULADIM, GÜZEL OLDU"

Yaşananlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken o anları anlatan Yasin Çakır, "Ben kurye olarak çalışıyorum. Verilen siparişleri hazırlıyordum. O an müşterimizin daraldığını gördüm. Kısa bir süre sonra yardım istedi. Direkt yanına koştum. Haberlerde gördüğümüz o hayatı müdahaleyi yaptım. Müdahaleden sonra kendine geldi, su verdim. O da kendine gelince mutlu oldum. Arnavut ciğeri mi yiyordu, ekmek mi, ciğer mi boğazında kaldı bilmiyorum" diye konuştu. İlk yardım eğitimi almadığını söyleyen Çakır, haberlerde izlediği müdahaleyi uyguladığını belirterek "İlk defa oluyor ve ilk defa uyguladım. Daha önce haberlerde benzer görüntüler görmüştüm. İşe yaradı, güzel oldu" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN