Malatya'da yardım çığlıkları büyüyor: Açız, sususuz...

Malatya'da yardım çığlıkları büyüyor: Açız, sususuz...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından etkilenen bölgelere ulaşma çabaları devam ediyor. Malatya Merkez'de evi sağlam olduğu için komşularının da sığındığı evde 20 kişi kaldıklarını söyleyen bir vatandaş, yetkililerden yardım istiyor. Depremzede, "Çocuklarımız aç ve bayılmak üzereyiz. Yetkililerden yardım istiyoruz" diyerek seslendi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde dün meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 10 ilde şiddetli bir şekilde hissedilirken ağır hasarlara neden oldu.

Şu ana kadar Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da can kayıpları 3 bin 549’u buldu. Hala binlerce vatandaş ise enkaz altında kurtarılmayı bekliyor.

'ÇOCUKLARIMIZ AÇ BAYILMAK ÜZEREYİZ'

Malatya’da şiddetli şekilde depremden etkilenirken şehirde yaşayan bir vatandaş, KARAR’a ulaştı ve kahredici durumu anlatıp yetkililerden yardım istedi.

Merkez ilçesinde bulunan vatandaş, kendi evi depremden etkilenmediği için depremzede tanıdıklarını evine aldığını söyleyerek, “Ekmek yok, içme suyu yok, fırınlar, marketler kapalı, akaryakıt istasyonları kapalı. Çocuklarımız aç ve bayılmak üzereyiz. Yetkililerin bölgeye acil yardım ulaştırmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN