Akıllara durgunluk veren olay: Maskenin içerisine kopya düzeneği yerleştirmişler

Akıllara durgunluk veren olay: Maskenin içerisine kopya düzeneği yerleştirmişler

Van Gürpınar'da akıllara durgunluk veren bir kopya düzeneği geliştirildi. Koronavirüs nedeniyle kullanılan cerrahi maskelere kurulan düzenek güvenlik ekiplerine yakalandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kamu düzeninin sağlanması amacıyla suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında, sınavda kullanılmak üzere kullanılan bir kopya düzeneği yakalandığı duyuldu.

Bu kapsamda İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince "6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Hizmetleri Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçu kapsamında bir araçta arama yapıldı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Aramada sınavda kopya düzeneği olarak kullanıldığı değerlendirilen cerrahi maske içerisine kurulmuş iletişim düzeneği, iletişim/haberleşme düzeneği, kulak içi gizli kulaklık, kopya düzeneğinde kullanılmak üzere çeşitli elektronik cihazlar ele geçirildi.

van.jpg

Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN