Menteşe'de Akbük Koyu’nda 2. Etap yıkım çalışmalarına başlandı

Menteşe'de Akbük Koyu’nda 2. Etap yıkım çalışmalarına başlandı

Mavi ile yeşilin kucaklaştığı Özel Çevre Koruma Alanı sınırları içerisinde yer alan Akbük Koyu’nda imara aykırı kaçak yapılarla mücadele kapsamında 2021 yılı 2. Etap yıkım çalışmalarına başlandı. Sarnıç, Kıran ve Kuyucak Mahallelerinde imara aykırı kaçak yapılar, Menteşe Belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Menteşe ilçesinin denize kıyısı olan tek yerleşim bölgesi, mavi ile yeşilin kucaklaştığı, mavi yolculuğun önemli destinasyonlarından birisi olan ve sahip olduğu doğal güzellikleriyle Özel Çevre Koruma sınırları içinde yer alan Akbük’te kaçak yapılaşmaya yönelik yıkım çalışmaları devam ediyor. 1. Etabı 2021 yılı Nisan ayında başlayan planlı yıkım çalışmaların 2. etabına bugün itibariyle başlandı.

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi Akbük koyunda 19, Kıran Mahallesi Turnalı mevkiinde 6, Kuyucak Mahallesi'nde ise 9 imara aykırı yapının tüm idari ve hukuki süreçleri tamamlanmış olup, yıkım çalışmaları Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburu ekiplerinin güvenlik önlemi altında, Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor.

Sabah erken saatlerde başlayan yıkım çalışmaları kapsamında Sarnıç Mahallesinde imara aykırı olduğu tespit edilen 19 yapıdan 2’si Menteşe Belediye ekiplerince yıkıldı. 7 yapı yürütmeyi durdurma kararı alırken, 10 yapı ise mülk sahipleri tarafından kendi imkânları ile yıkıldı.

TURNALI VE KUYUCAK

Menteşe Belediye ekipleri imara aykırı yıkım çalışmalarını yarın sabah Kıran Mahallesi ve Kuyucak Mahallesinde devam edecek. Kıran Mahallesi Turnalı mevkiinde imara aykırı 6 yapıdan 2’si belediye ekiplerince yıkılacak. Yürütmeyi durdurma kararı alan 4 yapının ise mahkeme süreci devam ediyor. Kuyucak Mahallesinde tespit edilen 9 imara aykırı yapıdan 6’sının yürütmeyi durdurma kararı aldığı belirtilirken, 3 yapının kontrolleri yapılacak. Şayet mülk sahipleri imara aykırı kaçak yapıları kendi imkânları ile yıkmadıysa, belediye ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilecek.

KAÇAK YAPIYLA MÜCADELEYE DEVAM

İmar Barışı süresinin son günü olan 31 Aralık 2019 tarihinden sonra yapıldığı tespit edilen konut ve işyerleri için yıkım kararı çıkarılmasının ardından Akbük koyunda 2021 yılı Nisan ayı içinde 32 imara aykırı yapıdan 16’sının yıkımı gerçekleştirilmiş, 9 yapı sahibi yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı. 4 yapı mülk sahipleri tarafından kendi imkânlarıyla yıkılırken, 2’sinin mahkeme süreci devam ediyordu. Bir yapının ise orman arazisi içinde olması nedeniyle yıkım için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazılmıştı. Kaçak yapıyla mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN