Mersin'de denizi kirleten gemilere rekor ceza: 11 milyon 906 bin lira

Mersin'de denizi kirleten gemilere rekor ceza: 11 milyon 906 bin lira

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl denize atık bıraktığını tespit ettiği 5 gemiye 11 milyon 906 bin lira ceza verdi. Denetimleri gerçekleştiren ekipler, aynı zamanda 'abanoz' ile deniz temizliği yaptıkları çalışmalarda 267,93 metreküp atık topladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri 2021 yılında Doğu Akdeniz'de 226 denetim gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda, denize atık bıraktığı tespit edilen 5 gemiye 11 milyon 906 bin lira ceza verdi.

Ekiplerin, 'abanoz' olarak adlandırılan deniz temizliği aracıyla yaptıkları çalışmalarda da geçen sene 267,93 metreküp atık toplandı.

Bertaraf çalışmaları kapsamında aktarma istasyonlarına taşınan 692 bin 101 ton evsel atık da elektrik üretiminde kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN