Millet bahçesini 'illet' bahçesi yaptı: 7 yıl hapsi isteniyor

Millet bahçesini 'illet' bahçesi yaptı: 7 yıl hapsi isteniyor

Bursa’da millet bahçesinin girişinde bulunan ‘Bursa Millet Bahçesi’ yazısının ‘M’ harfini çaldığı için tutuklanan Murat Yeşilçimen'in, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. Yeşilçimen'in avukatı, pirinç alaşım harfi 35 liraya satan müvekkilinin maddi kazanç elde etmek istediğini ve siyasi bir amacının olmadığını belirtti.

Şaşkınlık yaratan hırsızlık olayı Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Stadyum Caddesi üzerindeki Millet Bahçesi’nde yaşandı. Girişte yazan ‘Bursa Millet Bahçesi’ yazısının pirinç alaşım olan ‘M’ harfinin çalındığını gören belediye ekipleri durumu polis bildirdi. Şüphelinin yakalanması için harekete geçen ekipler, bölgede bulunan güvenlik kameralarının görüntülerinden, şüphelinin iki ayrı suçtan kaydı olan Murat Yeşilçimen olduğu ortaya çıktı.

dfg.png

'M' HARFİNİ 35 TL'YE SATMIŞ

Yakalanan Yeşilçimen, suçunu kabul edip, çaldığı ‘M’ harfini 35 TL karşılığında sattığını itiraf etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Yeşilçimen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

40 BİN TL ÖDEMESİ İSTENDİ

Bursa 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce, hakkında 'kamu malına zarar vermek' ve 'hırsızlık' suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Murat Yeşilçimen, yargılaması sırasında, davaya müdahil olan Büyükşehir Belediyesi'nce, daha önce de farklı zamanlarda çalınan farklı harflerin şüphelisi olarak değerlendirildi.

Çalınan bu harflerin toplam 40 bin TL'lik bedelinin ise kendisinden tahsil edilmesi istendi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Görülen üç duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katılan Yeşilçimen, daha önceki hırsızlıklardan sorumlu olmadığını iddia ederek, maddi durumu olmadığı için de bu parayı ödeyemeyeceğini söyledi. Mahkeme, Yeşilçimen'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

SİYASİ BİR AMAÇ TAŞIMIYOR

Tutuklu sanık Murat Yeşilçimen'e, Bursa Barosu tarafından atanan Avukat Burak Bilgin, müvekkilinin sadece çaldığı tek bir ‘M’ harfinden suçlanabileceğini belirterek, belediyenin talep ettiği paraya itiraz etti. Bu itirazı kabul eden mahkeme heyeti, belediye ekiplerince belirlenen tek bir ‘M’ harfinin bedeli olan 470 TL+KDV tutarının ödenmesine karar verdi.

Avukat Burak Bilgin, müvekkilinin maddi kazanç amacıyla harfi çalıp sattığını, 'M' harfini çalmasında da siyasi bir amaç da taşımadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN