Milli Eğitim Bakanı Özer: Cumhurbaşkanımız olmasaydı bu dönüşüm olmazdı

Milli Eğitim Bakanı Özer: Cumhurbaşkanımız olmasaydı bu dönüşüm olmazdı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Trabzon’da işadamı Hami Yıldırım tarafından yaptırılan ilkokulun açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Bakan Özer, ''Trabzon’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Trabzon benim hayat hikâyemin içerisinde önemli bir yer teşkil ediyor. Son 19 yıl eğitimde büyük dönüşümün yaşandığı bir döneme tekabül etmekte. İki binli yıllarda okullaşma oranlarının yüzde 40’larda ortalama olarak gerçekleştiği bir dönemden bugünlere geldik.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Trabzon’da işadamı Hami Yıldırım tarafından yaptırılan ilkokulun açılışını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, 81 ilde okul öncesinden orta öğretime, ortaöğretimden yüksek öğretime kadar devasa yatırımlar yapıldığını belirterek son 19 yılda eğitimde kalite odaklı dönüşüm yaşandığını söyledi.

ÖĞRENCİLER "MAHMUT HOCA" DİYEREK BAKANA TEMPO TUTTU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuşma öncesi salondaki öğrenciler "Mahmut Hoca" diye tempo tutup seslenmesi karşısında tebessüm ederek “Bu okulu sevdim” dedi.

TRABZON, HAYATIMDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Açılış töreninde konuşan Özer, Trabzon’un kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu belirterek Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde lisans üstü eğitim yaptığını hatırlattı. Özer şunları söyledi:

“Trabzon’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Benim Lisansüstü eğitim hayatımın geçtiği bir şehir Trabzon. Mastır ve doktoramı Karadeniz Teknik Üniversite’sinde yaptım. Onun için Trabzon benim hayat hikâyemin içerisinde önemli bir yer teşkil ediyor.

SON 19 YIL İÇERİSİNDE EĞİTİMDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM YAŞANDI

Son 19 yıl eğitimde büyük dönüşümün yaşandığı bir döneme tekabül etmekte. İki binli yıllarda okullaşma oranlarının yüzde 40’larda ortalama olarak gerçekleştiği bir dönemden bugünlere geldik. 81 ilde okul öncesinin orta öğretime, ortaöğretimden yüksek öğretime kadar devasa yatırımlar yapıldı. İki binli yıllarda okul öncesindeki 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 14 seviyesinden bugün yüzde 90’lar seviyesine geldi. Orta öğretimdeki okullaşma oranları yüzde 44’ler seviyesinden yüzde 90’lar seviyesine geldi. İki binli yıllarda yükseköğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14 seviyesinde iken bugün yüzde 45 seviyesine geldi. Ülkemizin çocuklarının, gençlerinin eğitime erişimi artırılırken aynı zamanda derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da o eski ortalamalardan uzak, ulaştı bugün. İki binli yıllarda 500 bin öğretmen varken bugün bir nokta iki milyon öğretmenin olduğu devasa bir eğitim sistemine sahibiz. Ülkemiz eğitimdeki bu dönüşümü yeterince algılayamıyor. Çünkü iki şey bir arada başaralı oldu o dönemde.

CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASAYDI BU DÖNÜŞÜM DE OLMAZDI

Bir taraftan eğitim sisteminin her kademesindeki öğrenci sayısı artırılırken yani çağ nüfusunun hemen hemen tamamı eğitim sistemine dahil edilirken normalde derslik başına düşen öğrenci sayısının artması beklenir. Öğretmen başına düşen öğrencinin sayısının artması beklenir tam tersi oldu. Son 19 yıldaki eğitimdeki bu dönüşüm kalite odaklı kalite merkezli bir dönüşüm oldu. Elbette eğitime bütçeden her zaman büyük pay ayıran Sayın Cumhurbaşkanımız gibi lider olmasaydı bu dönüşümün yapılabilmesi mümkün değildi.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN