Mimarlar, Anıtkabir Komutanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu

Mimarlar, Anıtkabir Komutanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Anıtkabir’e yerleştirilen ticari otomatları kaldırmayan Anıtkabir Komutanlığı hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulundu.

Anıtkabir'e taş desenli kağıtlarla kaplanmış ticari otomatların (kiosklar) yerleştirilmesi uzun zamandır gündemdeydi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, konuyla ilgili harekete geçti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, otomatların kaldırılması için yaptıkları girişimlere bir aydır yanıt alamadıklarını belirterek Anıtkabir Komutanlığı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

"KURUL İZNİ OLUP OLMADIĞINI ARAŞTIRIYORUZ"

Gazete Duvar'ın haberine göre, Anıtkabir’de acil ihtiyaçları karşılamak üzere iki küçük kantin bulunduğuna, bunların da özelleştirilmiş olduğuna dikkat çeken Candan, ”Askeriye Anıtkabir kantinlerini işletemeyecek durumda ve özelleştiriyorsa gerçekten yazık. Özelleştirme ticari kaygı demektir. Misakı Milli kulesinin girişindeki kantin girişine şemsiyeler koyulmuş, içerideki kantin büyütülerek, içeriye kafeterya yapılmış, taş duvarların üzeri koruma uygulama süreçlerine aykırı olarak kaplama yapılmış durumdadır. Anıtkabir’de ticari bir kaygı ve özelleştirme olamaz, nasıl özelleştirildiği, kime verildiği, nasıl bir sözleşme yapıldığı ve kafeterya olarak genişletilmesi ve tarihi yapıya uygunsuz müdahaleler konusunda kurul izni olup olmadığını da araştırıyoruz” dedi.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU İŞLEMİŞLERDİR"
Otomatların kaldırılması için yapılan suç duyurusunda, “Anıtkabir, Kurtuluş Savaşı’nın ve devrimlerinin önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ankara Anıttepe’de (eski adıyla Rasattepe) bulunan anıt mezardır. Ayrıca 1973’den beri İsmet İnönü’nün de kabri Anıtkabir’dedir. Koruma Kurulu kararı olmadan tescilli bir kültür mirasına yapılan müdahale koruma mevzuatına aykırıdır. Bunu gerçekleştiren tüm yetkililer koruma mevzuatına aykırı davranmak suretiyle görevi kötüye kullanma suçu islemişlerdir” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN