Motosiklet sürücülerine ceza yerine kask dağıtıldı

Motosiklet sürücülerine ceza yerine kask dağıtıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde trafik polisleri kurallara uymayan motosiklet sürücülerine bu sefer ceza yazmak yerine uyararak kask verdi.

Adana Kozan'da polis ve jandarma ile kaymakamlık ve yerel yönetim iş birliği yaparak kask denetimi gerçekleştirdi.

İlk motosiklet sürücüsünü Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam durdururken sürücünün kasksız olmasının hayatına mal olabileceği anlatıldı. Kaymakamı Gürçam, yaptığı açıklamada, "Bir kask bir hayat projesini ilçemizde de uyguladık. Trafik kuralları gereği her motosiklet sürücümüzün kask takması gerekiyor. İlçemizde en haraketli noktada farkındalık oluşturmak bilinçlendirme çalışması yapmak için motosiklet sürücülerimize kask takma sözü alarak kasklarını hediye ettik. Motosiklet kazalarında normal araç içinde olanlardan çok daha fazla ve ölüm oranlarında motosiklet 16 kat fazla bir risk taşıyor. Bir kask bir hayat projemiz ile motosiklet sürücülerimizin kask takmasını istiyoruz ve duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak da motosiklet sürücüsüne kask güvenliğini anlatarak bu kez cezai işlem uygulamayacaklarını söyledi. Büyükatak, kask takma sözü aldığı sürücüye hediye ettiği kaskı taktı. Kasksız yakalanan sürücüler ise kask takma sözü vererek emniyet teşkilatına teşekkür etti. Motosiklet sürücüsü Mehmet Avcı, 10 yıldır motosiklet kullandığını ancak gençlerin kurallara dikkat etmediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN