Oğlu kafeye alınmayan polis 15 polisle baskın yaptı: Devlete kafa mı tutuyorsunuz

Aydın'ın Didim İlçesi'nde 2 gün çalışıp ayrıldığı kafeye gelen Kürşat Korkmaz adlı genç kafeye alınmayınca olay çıkartıp işletme sahibine tehditler yağdırdı. Ardından Korkmaz'ın babası olduğu belirlenen polis kafeyi bastı işletme sahibini ters kelepçe takarak darbetti. Kafeye 15 polisin baskın düzenlediğini, söyleyen işletme sahibi Salih Turgut polisin kendine “Siz devlete kafa mı tutuyorsunuz” dediğini de söyledi.

Aydın’ın Didim ilçesinde Kürşat Korkmaz isimli bir genç bir kafede çalışmaya başladıktan iki gün sonra işten ayrıldı. İddiaya göre, işten ayrılan genç 9 Ağustos tarihinde kafenin önüne gelerek olay çıkardı. Mekandan tehditler savurarak ayrılan gencin arkasından bir polis arabası mekanın önüne geldi.

İsmet Korkmaz isimli kişi işletmecilerin yanına gelerek “Bu yüzü unutmayın size neler yapacağım” diyerek tehdit etti. Korkmaz’ın tehditlerinin ardından olay yerine ekiplerin gelmesiyle arbede yaşandı. Yaşanan arbedede işletmeciler polis tarafından darp edilip ters kelepçelenerek emniyete götürüldü. İşletmeciler olayın ardından şikayetçi oldu.

Korkmaz'ın polis babası önce gelip oğlunun maaşını sordu

Mekanın işletmecisi Salih Turgut bahsi geçen polisin daha önce işletmeye gelerek çocuğunun maaşını sorduğunu ertesi gün de Kürşat Korkmaz’ın işten ayrıldığını söyledi. İşten ayrıldıktan sonra Kürşat Korkmaz’ın işletmeye geldiğini ve tehditler savurduğunu ifade eden Turgut “Kapı ağzında dururken Kürşat Korkmaz’ı gördüm. ‘Burada duramazsın ya dışarıya çık ya geç içeri otur’ dedim. Markete gittim ardından döndüğümde bir personel ‘Az önceki çocuk sıkıntı çıkarttı, hakaret ve tehdit etti’ dedi. Arkasından bir ekip otosu geldi.

Yola araç geçemeyecek şekilde park ettiler. İki polis geldi. Ben ağabeyimi içeri aldım. Babam geldi o sırada, içeri soktum. Bu sırada çocuğun dayısı olduğunu öğrendiğim sivil kıyafetli biri geldi. Babamı tehdit etti, hakaret ve küfür etti. Ben ‘sen kimsin’ diye sorduğumda elini beline atarak ‘kim olduğumu gösteririm’ dedi. Ben de yanındaki polise ‘gözünün önünde bize hakaret ediyor’ dedim. Polis de ‘Senden mi öğreneceğim işimi’ dedi. “ ifadelerini kullandı.

“Bizse 'siz devlete kafa mı tutuyorsunuz' dediler”

Olayı Kürşat Korkmaz’ın babasının organize ettiğini ileri süren Turgut TELE1’e yaptığı açıklamasında “Bu tartışmalar sürerken bir anda 14-15 tane polis geldi. Aralarında yunuslar, trafik polisleri de vardı. Geldikleri andan itibaren bize karşı saldırıya yönelik hareket ettiler. Hakaret ettiler. Bir tanesi ‘Siz devlete kafa mı tutuyorsunuz’ dedi.

Biz ağabeyimle içeri kaçtık. Babama bir polis yumruk attı. Bizi içeriden almak için 9 polis girdi. Beni yere yatırıp kafamı bastırıp tekmelediler. Sonrasında ters kelepçeli bir şekilde emniyete götürüldük. 2,5 saat emniyette tutulduk. Hastaneye götürülmedim, darp raporu alınmadı” diye konuştu.

Polisin copla vurduğu bir müşterinin kolu kırıldı

Daha sonra darp raporu aldıklarını söyleyen işletmeci olayın üzerinin kapatılmak istendiğini ifade etti. İşletmeci aynı zamanda bir müşterinin polis copuyla kolunun çatladığını öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN