Otobüste eşyanızı unuttuysanız hiç endişelenmeyin

Otobüste eşyanızı unuttuysanız hiç endişelenmeyin

İstanbul'da otobüste kaybolan eşyalar için e-Devlet üzerinden başvuru formu doldurmak mümkün. Öte yandan İETT'nin internet sitesinden kayıp eşya formu doldurarak da bildirim yapılabilir. İstanbul'da toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar, Karaköy'deki merkez binada 1 yıl süreyle muhafaza ediliyor. İşte, kayıp eşya başvuru ekranı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2020 yılında hayata geçirdiği uygulamayla, otobüslerin yanı sıra metrobüs, metro, tramvay, füniküler, vapur gibi toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar için e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Böylece kayıp eşyaların sahibine ulaştırılması kolaylaştırılıyor.

İSTANBUL'DA OTOBÜSTE, METROBÜSTE UNUTULAN EŞYALAR NASIL BULUNUR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) toplu taşıma hizmeti veren kurumu İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü'nün, zaman ve iş israfına neden olan kayıp eşya iade ve teslim süreçlerini iyileştirmek amacıyla 2020 yılında hizmete aldığı yeni sistemde, TC kimlik numaralı kayıp eşyalar e-Devlet sistemine giriliyor. Vatandaşlara e-Devlet bildirimi ve SMS olarak otomatik bilgilendirme yapılıyor. Böylelikle yolcular, kendilerine ait eşya, kimlik vb. kayıplarını kısa sürede teslim alma imkanına sahip oluyor.

İstanbullular, aynı zamanda e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/iett-kayip-esya-bildirimi web sayfası üzerinden kayıp eşya başvurusu da yapabiliyor. Bu başvurular otomatik olarak İETT'nin sistemine düşüyor ve eşyalar sahiplerine teslim ediliyor.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA UNUTULAN EŞYALAR KAÇ YIL SAKLANIYOR?

İstanbul'da otobüs, metrobüs, metro, tramvay ile durak ve istasyonlarda unutulan eşyalar, görevliler tarafından kayıt altına alınıyor ve Karaköy'deki İETT Tünel binasındaki kayıp bürosuna götürülüyor.

Eşyalar buradan sahiplerine teslim ediliyor. Teslim alınmayan eşyalar ise 1 yıl süreyle burada saklandıktan sonra sahipleri ortaya çıkmazsa açık artırma usulüyle satılıyor. Bazı giyim eşyaları ve kırtasiye malzemeleri ise yardım kuruluşlarına bağışlanıyor.

İSTANBUL'DA KAYIP EŞYA BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarında ve duraklarında bulunan unutulmuş eşyalar, 26 farklı lokasyonda 'Bulunmuş Eşya Yazılımı' ile kayıt altına alınarak Karaköy'de Bulunmuş Eşya Bürosu'nda depolanıyor.

Kayıp eşya formunu doldurarak bildirimde bulunmanız durumunda, sistemdeki kayıtlı eşyalar arasından sorgulama yapılıyor ve sizlere geri bildirimde bulunuluyor. Başvurunuz sistemde 30 güne kadar bekletildikten sonra tarafınıza nihai bilgi iletiliyor.

Kayıp İstanbulkart bildirimleri için ALO 153 çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Karaköy Bulunmuş Eşya Bürosu çalışma saatleri şöyle: 08.30-18.00 (hafta içi), 09.00-17.00 (Cumartesi). Büro pazar günü ise kapalıdır.

İETT KAYIP EŞYA BAŞVURU FORMU

E-DEVLET KAYIP EŞYA BİLDİRİM FORMU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN