Özgür Özel sosyal medyadan duyurdu: Maalesef çok acı bir haberle güne başlıyoruz

Özgür Özel sosyal medyadan duyurdu: Maalesef çok acı bir haberle güne başlıyoruz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından Ankara'dan dönen maden işçilerinin kaza geçirdiğini ve Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için gittikleri Ankara'ya girişleri engellenen Somalı maden işçilerinden acı haber geldi. Dönüş yolunda kaza geçiren madencilerden Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

4 TEMMUZ'DA AİLELERİ İLE ANKARA'YA GİTMİŞLERDİ

Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, son kez sorunun çözümü noktasında 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya hareket etmişti.

Madencilerin otobüsü Ankara girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önünde eylem yapacakları gerekçesiyle polis tarafından durdurularak kente girişine izin verilmedi.

Kente girişleri engellenen madencilerden oluşan 5 kişilik heyet ise önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme yaptı.

somalsi-maden-iscileri.jpg

BULUNDUKLARI ARAÇ MANİSA'DA TAKLA ATTI

Görüşmelerden olumlu bir yanıt alamayan madenciler Soma’ya geri dönme kararı almışlardı. Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında bulundukları aracın takla atması sonrası Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile Ali Faik İlter hayatını kaybetti.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de kazayı sosyal medya hesabından duyurdu:

Maalesef çok acı bir haberle güne başladık. Hakları için yıllardır Soma'da ve günlerdir Ankara'da mücadele eden Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter kardeşimizi dönüş yolunda trafik kazasında kaybetmemizin tarifsiz üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN