Parklar magandaların hedefi oldu

Parklar magandaların hedefi oldu

Eskişehir’in gözbebeği Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı ile Kentpark başta olmak üzere muhtelif bazı parklarda, çocuk oyun mobilyaları, spor aletleri ve kent mobilyaları kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayarak tahrip edildi.

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Eskişehir’de, magandalar parklara verdikleri zararlar ile ‘bu kadar olmaz’ dedirtti.

İçerisinde Masal Şatosu, Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzayevi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Su Altı Dünyası’nı barındıran Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nın yanı sıra Kentpark ve Aydın Arat Parkı başta olmak üzere bazı muhtelif parklar, magandaların hedefi oldu.

Parklarda ailelerin ve çocukların severek vakit geçirdiği, oyun alanlarında bulunan salıncaklar, kaydıraklar, spor aletleri, banklar, uyarı yazıları, demir korkuluklar, iskelelerde bulunan ahşap yapılar ve çöp kutuları şehir eşkıyaları tarafından kırıldı. Parklara ve çevresine zarar veren magandaların yarattığı tahribat, ekiplerin tespiti ile gözler önüne serilirken Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu tür olaylara karşı vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Yetkililer, “Eskişehir’in güzelliklerini yıllardır Eskişehirliler korur. Bu yaşanan olay kabul edilemez. Böylesi durumlarda polis 112, zabıta için de Alo 153 hattına ihbar yapılması büyük önem arz etmektedir. Parklarımız hepimizin nefes aldığı yerler olarak, şehrin ortak değeri, ortak kültürüdür. Magandaların kente zarar vermesini ancak duyarlı davranarak önleyebiliriz” dediler.

Bu arada parklarda oluşan zararı tespit eden ekipler, tamir, bakım ve yenileme çalışmasına da başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN