Peş peşe orman yangınları çıkaran şüpheli yakalandı

Peş peşe orman yangınları çıkaran şüpheli yakalandı

Üst üste çıkan orman yangınları sonrası çalışma yapan Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri çalışmaları sonucunda bir şüpheliyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Adana'da son 2 haftada birbirine yakın 5 farklı noktada orman yangını çıktı. Bunun üzerine polis ekipleri 350 saatlik güvenlik kameralarını inceledi ve 60 personelle, bölgedeki 5 tepede gece gündüz pusu çalışması yaptı. Çalışma sonunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, motosikletli bir şüphelinin eşkalini belirledi.

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, 60 personelle bölgedeki 5 tepede gece gündüz pusuda bekleyerek, 4 Ekim’de şüphelinin aynı alanda yine yangın çıkardığını tespit etti. Harekete geçen ekipler, motosikletle kaçan şüpheliyi durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan şüpheli, yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelinin Ali K. olduğu belirlendi. Ali K.’nın motosikletinde arama yapan polis, koltuk kısmının altındaki bagajda, 620 euro ile bir miktar TL, içerisinde benzin bulunan pet şişe ve kibrit ele geçirdi. Bu sırada, Ali K.'nin çıkardığı yangın da 1 helikopter ve 2 arazöz tarafından söndürüldü.

1.jpg

AİLESİNE KIZDIĞI İÇİN ORMAN YANGINI ÇIKARMIŞ

Sorgulanmak üzere emniyete götürülen Ali K., bir süre önce ailesiyle tartıştığı için evden ayrıldığını, sokakta yaşadığını, kızgınlığı için orman yangınları çıkardığını söyledi. 24 Eylül ve 4 Ekim’deki yangınları kendisinin çıkardığını anlatan Ali K., diğer yangınlardan haberi olmadığını ileri sürdü. Ancak yangınların çıktığı günlerde güvenlik kamerası görüntülerinden Ali K.'nin bölgede olduğu tespit edildi.

TUTUKLANDI

Ali K., evde kalmadığı için birikimi olan paralarını da motosikletinin bagajında sakladığını öne sürdü. Terör bağlantısından şüphelenilen Ali K.’nin herhangi bir örgütle ilgisinin bulunmadığı, geçmişte bir akaryakıt istasyonunda saha elemanı olarak çalıştığı, çeşitli restoranlarda da komilik yaptığı anlaşıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ali K. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN