Sadece kiralar değil eşya almak da zorlaştı

Sadece kiralar değil eşya almak da zorlaştı

Kiralık konut sıkıntısıyla beraber yükselen fiyatlara ek olarak eşya fiyatları da yükseliyor. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte çoğunlukla öğrencilerin rağbet ettiği spotçulara evlenme hazırlığında olan çiftler de geliyor.

Kocaeli Üniversitesi, bu yıl 90 bin öğrencisi ile birlikte yüz yüze eğitime hazırlanıyor. Spot eşya satan dükkanlar da yeni sezon hazırlıklarını yürütüyor. Kocaeli'nin İzmit İlçesi, Kadıköy Mahallesi’nde bir spot eşya esnafı, bu senenin önceki senelere göre daha durgun geçtiğini dile getirdi.

Dükkanını doldurarak yeni sezonu bekleyen Sefa Okumuş, şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde bütün esnaflar gibi biz de çok zorlandık. Dükkan kiralarımızı ödeyemeyecek durumlara geldik. Bu dönem işlerimiz daha iyi ama ne yazık ki beklenen seviyeye ulaşamadık. Şu ana kadar üniversite öğrencilerinden de beklediğimiz randımanı alamadık. Özellikle üniversite öğrencilerinin kendi aralarında eşya takası yapması ve sosyal medyadaki hesaplardan ikinci el eşya satışının yapılıyor olması bizi sıkıntıya düşürüyor. Biz vergimizi veren esnaflar olarak o rakamlarla baş edemeyiz ama yine de ücretlerimizi en alt seviyede tutmaya çalışıyoruz. Yine de bu günlere çok şükür diyoruz.”

'EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPAN ÇİFTLER DE SPOT EŞYA İSTİYOR'

Bir diğer spot eşya satıcısı Osman Şahin ise şöyle konuştu:

“Satışlarımız pandemi dönemine göre yüzde 50 oranında artış gösterdi. İnternet üzerinden satışlar ve öğrencilerin kendi aralarındaki takasları bizleri etkiliyor. Bunun haricinde şu anda piyasadaki ev kiralarının pahalı olması da bizim satışlarımızın artmamasında önemli bir etken. Kimse yeni eve çıkmak istemiyor. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra, evlilik hazırlığı yapan çiftler de spot eşya tercih ediyor. Piyasadaki markaların altında fiyatlar verdiğimiz için evlilik hazırlığı yapan çiftler için tercih alanları oluyoruz. Ürünlerimiz temiz ve kaliteli. Herkes gönül rahatlığı ile bizi tercih edebilir.”

'BİR ÖĞRENCİ EVİ 7-8 BİN LİRA'

Yıllardır spot eşya sattığını söyleyen Fikret Çürük ise şunları söyledi:

"Üniversite öğrencilerinin henüz tam anlamıyla kentimize geldiklerini düşünmüyorum. Bir iki hafta içerisinde hepsi gelir. Ama gelseler bile ev kiraları çok yüksek. Ev sahipleri fahiş fiyatlar istiyor. Bu durum bizi etkiliyor. Ev kiralarının makul ücretlerde olması gerekiyor. Şu anda elimizde eşyalarımız mevcut. Kanepe, buzdolabı, çamaşır makinası, yatak gibi her bütçeye uygun eşya var. Ortalama bir öğrenci evi yaklaşık 7-8 bin liraya eşya ile donatılır. Tabi kalite ve yenilik bu fiyatların artıp azalmasına yol açar. Kimsenin mağdur olmaması için elimizden geleni yaparız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN