Samsun'da vakaların yüzde 90'ı Delta

Samsun'da vakaların yüzde 90'ı Delta

Samsun İl Müdürü Oruç, Samsun'da vakaların arttığını ve vakaların yüzde 90'ınını Delta varyantının oluşturduğunu söyleyerek, "Aşı sadece sizi korumaz. Hastalığı bir başkasına bulaştırma ihtimalinizi de azaltır" dedi.

Sağlık İl Müdürü Ali Oruç, Samsun'da görülen vakaların yüzde 90'ının Delta varyantı olduğunu ve bu nedenle bulaşın hızla yayıldığını söyledi. Samsun’da yaklaşık 250 bin kişinin aşısını ertelendiğini dile getiren Oruç, çoğu hastane yatışlarının ve ölümlerin aşısını erteleyenlerden oluştuğuna dikkat çekti.

"VAKALARIN YÜZDE 90'I DELTA"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, vaka sayılarının Samsun'da artış göstermesinin, hastane yatışlarına da yansımaya başladığına dikkati çeken Oruç, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında tek yada iki doz Sinovac aşısı olanları da uyararak, aşılarını olmaya davet etti. Samsun'da yaklaşık 250 bin kişinin aşısını ertelediğini belirten Oruç, şunları söyledi: "Samsun'da vaka sayılarımız artıyor. Vaka sayılarımızdaki bu artış maalesef artık hastane yatışlarımıza da yansımaya başladı.

İlimizdeki vakaların neredeyse yüzde 90’ı Delta varyantından oluşuyor. Delta varyantının etkisiyle hızlı bulaşan hastalık, aşısını erteleyen vatandaşlarımızın virüsün bulaşmasına zemin hazırlamasıyla birlikte daha da fazla insana bulaşıyor. Samsun'da aşısını erteleyen yaklaşık 250 kişi var. Bunlar ikinci dozunu zamanı gelmesine rağmen yaptırmayan ve iki doz aşısını yaptırdıktan sonra üçüncü hatırlatma dozunu hakkı olduğu halde erteleyen kişilerinden oluşuyor” diye konuştu.

"ERTELEDİĞİNİZ AŞINIZI TAMAMLAYIN"

Hastane yatışlarının ve hayatını kaybedenlerin çoğunun da bu şekilde aşısını erteleyenlerden oluştuğunu vurgulayan Oruç, “Hiç vakit kaybetmeden ikinci doz ya da üçüncü hatırlatma doz aşınızı mutlaka yaptırın" dedi. Samsun'da birinci doz aşıda yüzde 85 oranlarına ulaşıldığını, ikinci dozda ise 18 yaş üstü hedef nüfusa göre yüzde 69 seviyesinde olunduğunu ifade eden Oruç, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. "Aşı sadece sizi korumaz. Hastalığı bir başkasına bulaştırma ihtimalinizi de azaltır. Bu nedenle hem kendi sağlığınız hem de çevrenizdekilere hastalığı bulaştırmamak için, lütfen ertelediğiniz aşınızı tamamlayın" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN