Şırnak'ta hareketlilik! Peş peşe havalandılar

Şırnak'ta hareketlilik! Peş peşe havalandılar

TSK'nın, terör hedeflerini yok etmek için Irak'ın kuzeyinde PKK'ya yönelik başlattığı 'Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım' operasyonu nedeniyle Şırnak'ta helikopter hareketliliği devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, cuma günü Irak'ın kuzeyindeki PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, barınma alanlarını imha etmek amacıyla 'Pençe-Şimşek' ve 'Pençe Yıldırım' operasyonu başlatıldı.

Irak kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik icra edilen operasyonda, belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından vuruldu. TSK'ya ait yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) kullanıldığı operasyonda, PKK'lı teröristlerin sığınak ve barınakları bir bir imha ediliyor.

sirnakta-hava-hareketliligi-suruyor-8088-dhaphoto4.jpg

ŞIRNAK'TA HAVA HAREKETLİLİĞİ

Operasyona katılan birlikler arasında bulunan Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky ve Atak tipi helikopterlerin sınıra doğru hareket gittiği görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN