Sisteme bildirilmeyen günlü kiralık eve 80 bin TL ceza

Sisteme bildirilmeyen günlü kiralık eve 80 bin TL ceza

Antalya Alanya'da evini günlük kiraya veren ancak GİYKİMBİL'e bildirimde bulunmayan kişiye tam 80 bin 358 lira ceza uygulandı. Evin farklı zamanlarda 3 farklı yabancı turiste günlük olarak kiralandığı belirtildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçe genelinde günlük kiralık evlere yönelik denetim yaptı.

Konutunu, farklı zamanlarda 3 farklı yabancı turiste günlük kiralayan kişiye, GİYKİMBİL sistemine herhangi bir bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle 80 bin 358 lira cezai işlem uygulandı.

Denetimde ayrıca, günübirlik evlerle ilgili, saatlik ve günlük gibi süre şartı aranmaksızın kazanç amacı güdülen kiralama faaliyetlerinin GİYKİMBİL sistemine bildirilmesinin zorunlu olduğu ve buna ilişkin tespit çalışmalarının aralıksız devam edeceği yönünde bilgilendirme yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN