Sivas'ta 620 gram doğan bebek hayata tutundu

Sivas'ta 620 gram doğan bebek hayata tutundu

Sivas'ta, 26.haftasında 620 gram doğan Ayşe Berra bebek, gördüğü 4 aylık tedavinin ardından hayata tutundu. Bebeğin babası Hasan Yetgin, "Başta doktorlarımız olmak üzere bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Nebuse-Hasan Yetgin çiftinin bebeği olarak 26. haftasında dünyaya gelen Ayşe Berra isimli bebek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde gördüğü yaklaşık 4 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

İLERLEYEN ZAMANLARDA 500 GRAMA AKDAR DÜŞMÜŞTÜ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yenidoğan Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kılıçbay, bebeğin 26 haftalıkken 620 gram doğduğunu ifade ederek, “İlerleyen zamanlarda 500 grama kadar düşmüştü. Yaklaşık 4 ay Yenidoğan Ünitemizde yattı. Bizim de tabi bazen bebekle ilgili kaygılarımız, endişelerimiz oldu ama tedaviyi başarılı bir şekilde Gaffari Tunç Hocam ve ekibimizle birlikte tamamlamış bulunmaktayız. Bebeğimizi bugün taburcu ettik. Genel durumu gayet iyi. Oksijen bağımlılığı var ama bu, bebeklerde zaten beklediğimiz bir durumdur. Öncelikle bize bu imkânları sağlayan Rektörümüze, Başhekimimize, Gaffar hocama, ekibimize, aileye ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

ayse.jpg

Ayrıca Yenidoğan Ünitesi hakkında da bilgi veren Kılıçbay, ünitede 45 yatak olduğunu, sadece Sivas’a değil, çevre illere de hizmet verdiklerini ve prematüre, SGA bebekleri, yenidoğan hipoglisemiyeleri, kan-şeker düşüklüklerini, yenidoğan sarılığını, asfiktik bebekleri ve genel spektromlu hastaları da takip ettiklerini belirtti.

'BEBEĞİMİZ NE YAPIYOR' DİYE DÜŞÜNMEKTEN KENDİMİZİ ALAMADIK

Bebek Ayşe Berra’nın babası Hasan Yetgin ise, “Bu süreç hem maddi hem manevi olarak gerçekten yıpratıcı oldu. 117 gün hastanede kaldık. “Bebeğimiz ne yapıyordur?” diye düşünmekten kendimizi alamıyorduk. Çok şükür sağlıklı bir şekilde yavrumuzu kucağımıza aldık. Şu an ufak tefek sorunları var ama kontrolleri devam ediyor. Böylelikle yavrumuzun daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Başta doktorlarımız olmak üzere bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN