SMA hastası Deniz bebek için zaman daralıyor

SMA hastası Deniz bebek için zaman daralıyor

SMA hastası olan 30 aylık Deniz bebek için zaman daralıyor... Küçük Deniz'in Dubai'de yapılacak ameliyatı için gerekli 2 milyon 200 bin doların büyük kısmı toplandı, kalan 770 bin dolar için anne Zeynep Elmas ise çağrıda bulundu: Deniz ayağa kalksın, çocuk olsun, yemek yiyebilsin, koşsun, yürüsün istiyorum.

Antalya'da oturan Elmas ailesinin 30 aylık bebekleri Deniz Elmas'ın SMA Tip-1 hastalığıyla mücadelesi sürüyor. Aylardır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi yürütülen Deniz bebeğin Dubai'de yapılacak ameliyatı için 2 milyon 200 bin dolar gerekiyor. Antalya Valiliği'nin izni ile açılan kampanya sonucu, şu ana kadar bu paranın 1 milyon 430 bin dolarının toplandığı, 770 bin dolar tutarında daha bağış beklendiği bildirildi.

Minik kızı Deniz için zamanın daraldığını söyleyen anne Zeynep Elmas, yardım çağrısını yineledi. Ölümcül bir kas hastalığı olan SMA ile mücadele eden Deniz'in sağlık sorunlarının iyice arttığını ve kalbine de yansımaya başladığını anlatan anne Elmas, "Deniz'i son 1 ayda 2 kez hastaneye kaldırdık. Nabız değerleri olması gerektiğinden yüksek çıkmıştı. Doktorlar normal değerlere döndürüp eve gönderdiler. Evde sürekli gözetim altında tutuyoruz" dedi.

'AYAĞA KALKSIN, ÇOCUK OLSUN İSTİYORUM'

Anne Zeynep Elmas, Deniz'in göğüs kafesinin çöktüğünü, ağrıları ve nefes tıkanmalarının da arttığını belirtirken, şunları söyledi:

"Deniz SMA Tip-1 hastası. Şuan 30 aylık. 2 aylıkken hastalığının teşhisi konuldu. 14 aydır zolgezma tedavisi için devam eden bir kampanyamız var. Valilik izinli. Şu anda yüzde 62'lik kısmını tamamladık. Geri kalan kısmını en kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Deniz'in maalesef kas kaybından kaynaklı göğüs kafesi çöktü. Skolyozdan dolayı bir tarafına yamuldu. Reflüsü var. Sürekli kabız. İlaçlar olmadan tuvalete çıkamıyor. Ben evladımı yaşatmak istiyorum. Bu hastalığın bir tedavisi var. Deniz sürekli yatsın istemiyorum. Ayağa kalksın, çocuk olsun, yemek yiyebilsin, koşsun, yürüsün istiyorum. Beni duyan herkesten bir anne olarak yardım istiyorum. Yalvarıyorum lütfen bize yardım edin, Deniz'i hep birlikte hayata tutunduralım. Bu hastalığın bir tedavisi var, sizler olmadan biz başaramayız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN