SMA hastası Rüzgar'dan iyi haber

SMA hastası Rüzgar'dan iyi haber

İzmir'de yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren 14 aylık SMA Tip 1 hastası olan Rüzgar Samet'in ailesinin başlattığı bağış kampanyası hedefine ulaştı. Rüzgar Samet bebek, tedavi için Almanya'ya gidecek.

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan İbrahim ve Gülistan Çiçek çiftinin, üçüncü çocuğu olan Rüzgar Samet Çiçek, SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele ediyor.

Henüz 4 aylıkken teşhisi konulan ve hastalığının gün geçtikçe ilerlemesi üzerine yoğun bakımda gözetim altında tutulmaya başlanan Rüzgar bebek için yayınlanan haberlerin ardından sevindirici haber geldi.

TEDAVİ İÇİN ALMANYA'YA GİDECEK

Almanya'da yaşayan ve isminin açıklanmasını istemeyen Türk vatandaşı bir hayırsever, Valilik izinli hesapta toplanan bağış miktarının kalan kısmını karşıladı. SMA hastası Rüzgar Eylül ayında tedavi olmak için Almanya'ya gidecek.

sma-ruzgar.jpg

'GECE-GÜNDÜZ DESTEK VERDİLER'

Rüzgar'ın kaslarının günden güne eridiğini ve boğazında delik açılarak beslendiğini söyleyen Baba, "Oğlumuz boğazı delindikten sonra sürekli enfeksiyon kaptı. Uzun süren yoğun bakım süreci yaşadık. Yılbaşında kampanyamız başladı. Sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yapmaya başladık. Allah razı olsun Almanya'daki ve Türkiye'deki gönüllüler bir oldu. Gece- gündüz destek verdiler. Bir gün hayırsever bir vatandaş bize ulaştı. Kampanyadaki paranın üzerini tamamladı. Yani 2 milyon 450 bin Euro tamamlandı" dedi.

'BU SON AŞAMA'

Rüzgar'ın Almanya'daki Ulm University Hospital'a sevk edileceğini belirten İbrahim Çiçek, "Hastaneye kayıt yapıldı. Geriye yol ve konaklama kalıyor. Bu son aşamamız. Bir senedir sürdürdüğümüz mücadele boşa gitmesin. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Yaklaşık 25 milyon lira hastaneye yatırıldı. Zoru başardık. Ama hala desteğe ihtiyacımız var, Almanya'ya gidebilmek için. İki evladım da taşıyıcı. Rüzgar'ın tedavisi bittikten sonra onlarla ilgileneceğim. Rüzgar 7-8 cihazla yaşıyor. Biri eksik olunca morarıyor. Bir jeneratör aldık. 3 saat elektrik gitse jeneratöre bağlıyoruz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN