Soma'da kadına şiddet anında yaşananları şahitler anlattı

Soma'da kadına şiddet anında yaşananları şahitler anlattı

Soma'da boşanma aşamasında olan çiftin bir kafeteryada tartıştığını ve adamın kadına şiddet uyguladığını gören İsmail Şen ve Zuhal Yurttaş isimli vatandaşlar yaşananları anlattı. Olaya nasıl müdahale ettiğini paylaşan Şen, toplumun bu konudaki tepkisizliğini ise, "İçinde insan sevgisi olan buna duyarsız kalmaz" diyerek eleştirdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde boşanma aşamasında olan Turgay Çelik (42) ve İmran Çelik'in (34) kafeteryada tartışmalarına şahit olan İsmail Şen (65) ve Zuhal Yurttaş (46) yaşananları anlattı. Turgay Çelik'in eşi İmran Çelik'i nasıl darp ettiğini ve kendisinin olaya nasıl müdahale olduğunu anlatan Şen, toplumun bu konudaki tepkisizliğinden dert yandı.

"BİR KADIN VE BEBEĞİNİ O HALDE GÖRÜNCE MASADA DURAMADIM"

Almanya'da yaşadığını, CNC operatörlüğü yaptığını ve emekli olduğunu söyleyen Şen, o sıralar tanıdıklarını ziyaret için Soma'ya geldiğini anlattı. Şen, kafeteryada yaşanan kadına yönelik şiddeti şöyle anlattı:

"O beyefendi, kadının arkasına dolandı. Bir anda kafasına bardakla vurdu. Panikledim. Elimdeki peçeteliği fırlattım. Ancak denk gelmedi. Arkasından üzerine çullandım. İtiş kakış oldu. Elindeki bıçakla hanımefendiye salladığını gördüm. Arkasından bana doğru bıçağı salladı. O an hiçbir şey hissetmedim. İnsanlık duygusu, hanımefendiye yardım etme duygusuyla hareket ettim. Bir kadın ve bebeğini o halde görünce masada duramadım. İçinde insan sevgisi olan buna duyarsız kalamaz. Aciz bir kadına kalkıp böyle bir şey yapıyorsa insan değildir."

lkghmh.jpg

Olayın bir diğer şahidi Zuhal Yurttaş ise, "Türk toplumundan ve tüm beylerden ricam kadına şiddet bitsin artık. O bebek orada zarar görebilir, ölebilirdi. O kadın da ölebilirdi” diye konuştu.

"İÇİNDE İNSAN SEVGİSİ OLAN BUNA DUYARSIZ KALMAZ"

Toplumun kadına yönelik şiddet konusunda tepkisizliğini eleştiren Şen, "İçinde insan sevgisi olan buna duyarsız kalmaz" dedi. Şen'in masadan fırlamasının ardından kendisinin de şiddete engel olmak için koştuğunu anlatan Yurttaş ise, olayı şöyle anlattı:

"Kendimi çok kötü hissettim. Orada bir kadın ve bebeğin hayatı söz konusuydu. Yanımdaki arkadaşım müdahale etmeye kalktığında ilk olarak anlamadım. Sırtım dönüktü çünkü. Kadının 'yapma etme' diyerek attığı çığlık seslerini duyunca ben de arkadaşımın peşinden fırladım. Tek mücadelemiz o an o kadına ve bebeğe zarar gelmemesiydi. Benim Türk toplumundan ve tüm beylerden ricam kadına şiddet bitsin artık. O bebek orada zarar görebilir, ölebilirdi. O kadın da ölebilirdi. Biz de zarar görebilirdik. Niyetimiz şartlar ne olursa olsun canımız pahasına hanımefendi ve bebeğinin kurtulmasıydı. Tek temennimiz, inşallah bu saatten sonra kadına şiddete bir dur denmesi."

basliksiz-2.jpg

SANDALYEYİ BAŞINDA KIRDI VE MEYVE BIÇAĞIYLA 5 YERİNDEN BIÇAKLADI

Olay, pazartesi günü saat 18.00 sıralarında, Atatürk Caddesi'ndeki bir kafeteryada meydana gelmişti. Soma'daki maden faciasında 2 çocuğunun babası olan eşini kaybeden İmran Çelik, yaklaşık 1,5 yıl önce özel bir maden şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Turgay Çelik ile ikinci evliliğini yapmıştı. 4 ay önce bir kız çocuğu olan İmran Çelik, evlilikleri süresince sürekli şiddet gördüğü gerekçesiyle 22 Mayıs'ta boşanma davası açtı. Turgay Çelik, boşanma davası ile ilgili konuşmak ve kızını görmek istediğini belirterek İmran Çelik'i kafeteryaya çağırdı. Beraberinde 4 aylık kızı ile kafeteryaya giden İmran Çelik ile Turgay Çelik arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında sandalyesinden kalkan Turgay Çelik, masada bulunan su bardağını İmran Çelik'in başında kırdı, ardından meyve bıçağıyla 5 yerinden yaraladı. Bu sırada arka masadan oturan İsmail Şen ve arkadaşı Zuhal Yurttaş, yardıma koşup, öfkeli kocaya müdahale etti. Şen ve Yurttaş, çaresizce kendini korumaya çalışan İmran Çelik’e yapılan saldırıyı engellemeye çalıştı.

Boynu ile sağ kulak ve koluna aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan İmran Çelik, ambulansla Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, tedavisinin ardından taburcu edildi. İmran Çelik, daha önce de defalarca şiddete maruz kaldığını son olarak 1 ay önce şiddet gördüğünü söyledi. Kafetaryanın sahibi Murat İnce ve çalışanlarıyla çevre esnaf tarafından yakalanıp polise teslim edilen Turgay Çelik, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN