İmamoğlu veto etmişti: İstanbul'daki toplu ulaşım zammında yeni gelişme

İmamoğlu veto etmişti: İstanbul'daki toplu ulaşım zammında yeni gelişme

İstanbul'da öğrencilerle ilgili yapılan zam geri çekildi. Karara ilişkin açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İBB Başkanı veto etmişti, bizler ısrar kararla meclisimizden tekrar geçirdik. Öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40 zammın geri alınarak İETT’nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB AK Parti ve MHP Grupları olarak meclisimizde kabul ettik. İstanbullu öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi. İBB'nin zammıyla 109 liraya çıkan aylık öğrenci abonman ücreti 78 TL'ye düştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 6 Nisan'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapmıştı.

AK Parti ve MHP Meclis üyeleri öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40'lık zammın uygulanmaması için teklifte bulunmuştu. Yapılan oylamada AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla bu talep kabul edilmişti. Kararın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmesinin ardından teklif bugün yeniden kabul edildi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kararın meclisten tekrar geçtiğini ve öğrenci zammının geri çekildiğini duyurdu.

Göksu, "İBB Başkanı veto etmişti, bizler ısrar kararla meclisimizden tekrar geçirdik. Öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40 zammın geri alınarak İETT’nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB AK Parti ve MHP Grupları olarak meclisimizde kabul ettik. İstanbullu öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı

Öte yandan, alınan yeni kararın İmamoğlu tarafından mahkemeye götürülebileceği ancak ısrar karar olması nedeniyle mecliste yeniden gündeme gelemeyeceği öğrenildi.

İBB'nin zammıyla 109 liraya çıkan aylık öğrenci abonman ücreti kararla yeniden 78 liraya düşürüldü.

"AMAÇ İBB'Yİ HİZMET ÜRETEMEZ HALE GETİRMEK"

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, alınan kararın maksatlı olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Döviz fiyatlarının, genel fiyatların elektrik, gıda, doğalgaz, durumu ortadayken mazotun fiyatı ortaydayken böyle bir karar alınması maksatlı diye düşünüyorum. Şimdi mazot 6 lirayken, 90 liraya satıyordunuz burada öğrenci abonman biletini. Ben geçen dönemde buradaydım bunlar eleştiri konusuydu. Mazot bugün 22 lira siz bu teklifle 78 liraya satılması kararı almış oluyorsunuz. Burada amaç belli. Amaç İBB'yi ekonomik açıdan zor duruma düşürmek, hizmet üretemez hale getirmek. Ama bu başarılı olmayacak. Siz ekonomik çöküntüden sorumlusunuz. O sorumluluğa dair bir örnek daha vermiş oldunuz.

"ÖĞRENCİLER, OKUMUŞ ÇOCUKLAR, HEPSİ BURADAKİ NUMARALARI GÖRÜYOR ARKADAŞLAR"

"Şimdi ben söz alan arkadaşın mazotu 6 liradan 22 liraya nasıl çıkardılar onu açıklayacak diye düşündüm. Başka bir yere takıldı değerli mevkidaşım. 500 milyon liradan leblebi parası gibi söz ediliyor. 500 milyon liradan söz ediyoruz. Bu Ulaşım Daire Başkanlığı'nın bütçesinin üçte biridir. Biz öğrencilere indirim yaptık, hatırlayın. 2019'da yüksek bir indirim yaptık. Hatta hep beraber yaptık. Rakamları siz de biliyorsunuz. Şimdi bu indirim tamamen popülist niyetlerle hani UKOME'de baskıyla toplumsal baskıyla bir artış kararı alındı. Onu acaba nasıl absorbe ederiz diye yapılmış siyasi bir hamle. Başka hiçbir anlamı yok. Şimdi çiftçiler ne yapacak? Hadi öğrencilere yaptık. 6 liradan 22 liraya çıkmış mazotu çiftçi nasıl kullanacak? Taşımacılar nasıl kullanacak? Var mı onların cevabı? Öğrenciler, okumuş çocuklar hepsi buradaki numaraları görüyor arkadaşlar. Hiç merak etmeyin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN