Malatya'da üst üste 3 deprem

Malatya'da üst üste 3 deprem

Malatya'da bugün 17.02'de meydana gelen 5.2'lik depremin ardından 3.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem daha oldu. Depremnin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "2020 Elazığ depreminden sonra büyük depremlerin Çelikhan-Erkenek hattına doğru kayacağını söylemiş, yöneticileri uyarmıştım" dedi.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde bugün saat 17.02'de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından saat 18.37'de 3.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem daha oldu. Malatya'da meydana gelen depremleri AFAD sosyal medya hesabından duyurdu. 3.7'lik depremin derinliğinin 4.90 km, 4.1'lik depremin derinliğinin ise 7 km olduğu belirtildi.

"BÜYÜK DEPREMLERİN ÇELİKHAN-ERKENEK HATTINA DOĞRU KAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİM"

Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Pütürge’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Görür’ün açıklamaları şöyle:

“Arkadaşlar, Malatya- Pütürge/Tekederesi yöresinde 5,2’lik deprem oldu. Daha önce, 12/11/2021’de de burada 4,8 deprem olmuştu. Biliyorsunuz, 2020 Elazığ depreminden sonra büyük depremlerin Çelikhan- Erkenek hattına doğru kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım. Bugünkü deprem de gösteriyor ki depremler bu hatta doğru ilerliyor. Deprem zamanı bilinmez ama yerel yöneticilerin dikkatli olup ‘Risk Azaltma Planlarını’ hazırlayıp çalışmalarını yapmasında fayda vardır. Sevgiyle.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN