Sultanbeyli’nin kısa film çoşkusu başladı

Sultanbeyli’nin kısa film çoşkusu başladı

Bu yıl 2’nci kez seyircisiyle buluşan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, Sultanbeyli’de başladı.

18 Aralık’a kadar devam edecek programda gösterimlerin yanı sıra film ekipleriyle soru-cevap etkinlikleri, yönetmen Derviş Zaim ve oyuncu Haydar Şişman ile sinema üzerine söyleşiler gerçekleştirilecek. Bu yıl 47 ülkeden toplam 619 filmin başvuru yaptığı yarışma, 15-18 Aralık tarihleri arasında Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Atlas 1948 Sineması’nda seyircileri ağırlayacak.

Festival kapsamında bugün AKM Yeşilçam Sineması’nda saat 17.30’da ise Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi’nde Said Sakıp Demir’in ‘Begonvil’, Ebubekir Sefa Akbulut’un ‘İkilem’, Kumru Karataş’ın ‘Körfez’ ve Emir Külal Haznevi’nin ‘Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı’ filmlerinin gösteriminin ardından ekiplerle söyleşiler yapılacak. Aynı mekanda yarın saat 19.00’da ise moderatörlüğünü sinema yazarı Suat Köçer’in yapacağı bir söyleşi düzenlenecek. Söyleşide yapımcı ve yönetmen Derviş Zaim sinemaya dair deneyimlerini paylaşacak. Festivalin detaylarını sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN