Suriyeli genç uykusunda öldürülmüştü! Arkadaşı cinayet gecesini anlattı

Bayrampaşa'da 11 Ocak gecesi kendisine polis süsü veren saldırganlar tarafından Suriyeli mülteci Al Naif öldürülmüştü. Olay sonrası 8 kişi gözaltına alınırken, Al Naif'in arkadaşı saldırının olduğu geceyi anlattı.

İstanbul'un Bayrampaşa semtinde 11 Ocak gecesi kendilerine polis süsü veren ve yüzleri maskeli bir grup, 12 Suriyeli mültecinin kaldığı eve girdi. Eve ellerinde sopa ve bıçaklarla giren grup, evdeki mültecilere saldırdı.

Yüzleri kapalı 8 kişi, evdeki mültecileri gasp etmeye kalktı. Yatağında uyuyan 19 yaşındaki Al Naif'i ise, gaspçılardan biri bıçaklayarak öldürdü.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yaşanan olayın ardından polis ekipleri harekete geçti. Güvenlik kameralarıyla şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Bayrampaşa'da düzenlenen operasyon sonucunda, yaşları 19 ila 33 arasında değişen 8 kişi gözaltına alındı.

Emniyette yapılan sorgulamanın ardından, daha önceden 9 ayrı suç kaydı bulunan A.F.'nin polis süsü verilerek gasp olayını planladığı, Afganistan uyruklu A.N.'nin ise Al Naif'i bıçakladığı tespit edildi.

GÖRGÜ TANIĞI OLAY GECESİNİ ANLATTI

Evde Al Naif ile beraber kalan arkadaşı Mahmud E., saldırı gecesini şöyle anlattı:

“Saldırganlar kendilerini polis olarak tanıttı. Odanın ışıklarını kapattılar. Biz kendimizi yere attık. Birinin elinde silah vardı. Biz küfürler savurup Naif’in uyuduğu odaya girdi. Naif uyuyordu. İki akrabası uyanıktı ama Naif o gece 12 saat çalıştığı için uykudan uyanamamıştı. Saldırganlar gittikten sonra Naif’in bıçaklandığını gördük. Hastaneye kaldırana kadar hayatını kaybetti. Naif çok iyi bir insandı. Ailesine yardım etmek için Türkiye’ye gelmişti. Suriye’de durumlar çok kötü. Türkiye hükumetinden talebim saldırganların cezalandırılmasıdır. Bu tür saldırılar arttı. Zaten insanlarımız savaştan kaçmış ve psikolojileri bozuk. Savaştan kaçıp yaşamak için buraya geldik.”

CENAZESİ İDLİB'E GÖNDERİLDİ

İstanbul'da kağıt fabrikasında çalışan Al Naif'in cenazesi Suriye’nin İdlib kentine gönderildi.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir