Suriyeli şarkıcı Ömer Süleyman serbest bırakıldı

Suriyeli şarkıcı Ömer Süleyman serbest bırakıldı

Dünyaca ünlü Kürt şarkıcı Ömer Süleyman, gözaltına alındığı Şanlıurfa'da serbest bırakıldı.

Şanlıurfa'da PKK/YPG üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan Suriyeli Kürt sanatçı Ömer Süleyman, 3 gün süren gözaltının ardından serbest bırakıldı.

Kentte aynı zamanda fırıncılık yapan Süleyman, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından 17 Kasım'da gözaltına alınmıştı.

Süleyman, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi. Emniyetteki sorgusunun ardından dün adliyeye sevk edilen Süleyman, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

3325000.jpg

Süleyman akrabaları tarafından karşılandı

Şanlıurfa'da akrabalarının bulunması nedeniyle Türkiye'de yaşamayı tercih ettiğini belirten Süleyman, "Ben ülkemdeki iç savaşın ardından Türkiye’ye geldim. Avrupa’da Almanya, Fransa ve Amerika’da bana oturma izni verdiler. Ben kabul etmedim. Benim akrabalarımın olduğu Türkiye’de Şanlıurfa’da yaşamayı seçtim. Bize kapılarını açan Türkiye’ye asla ihanet etmedim. Ben bir sanatçıyım benim siyasetle ve örgütlerle bir bağlantım yoktur. Jandarma beni telefonla arayarak, bir ifademin olduğunu söyledi. Ben de gittim ifademi verdi. Suçsuz olduğumun anlaşılması üzerine serbest bırakıldım" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN