Suyu ve yolu olmayan köylüler isyan etti: Oy yoksa hizmet de yok

İlçe gezileri kapsamında, Tekman ilçesinde ziyaretlerde bulunan İYİ Partili Melih Kırkpınar, ilçe halkı ve köylülerin sıkıntılarını dinledi. Ziyaret esnasında Tekman’ın Karapınar köyünde vatandaşlar Başkan Kırkpınar'a su ve yolları olmadığını iddia ederek "Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanına köyümüzden oy çıkmadığı için köyümüze hizmet gelmiyor.” dedi.

KARAR

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melik Kırkpınar’a köyün sıkıntılarını anlatan Kutbettin Bingöl, hizmet almak için birçok yetkiliye ulaştıklarını ve hiçbir hizmet alamadıklarını iddia ederek şu açıklamalarda bulundu:

oy.png

"OY ÇIKMADIĞI İÇİN HİZMET VERMİYORLAR"

“Karapınar köyünden oyu çıkmadığı için bize hizmet vermiyorlar. Defalarca her yere müracaat ettiğimiz halde, sandık listelerine bakıp oy vermediğimiz için bizi geri çevirdiler. Biz teröre destek mi vermişiz?

Ne Cumhurbaşkanınız ne Başbakanınız ne Devlet bakanınız ne de Maliye bakanınız gibi tavırla yaklaşıyorlar. Kendi imkânlarımızla, fakir fukara köyümüze su getirdik, bir saat bile su akmıyor. Devletten hiçbir destek görmedik.” dedi.

yoksa.png

"YOL İSTİYORUZ YOL YOK, SU İSTİYORUZ SU YOK, BİZ DE BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ"

Bir başka vatandaş yol ve elektrik olmadığını söyleyerek, ayda bir araçlarının bozuk yol nedeniyle servise gittiğini ve elektrik direklerini bile kendi imkânları ile çektiğini iddia ederek şu açıklamalarda bulundu:

” Yollarımızın durumu ortada, günde beş dakika su bulamıyoruz. Hane başı bin lira verip köyümüze su getirdik. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız, biz de vergimizi veriyoruz. Ev yatırdım, yolum yok, suyum yok, elektrik için her kapıya gittim, kimse yardımcı olmadı.

Kendi imkânlarımla direk yaptırıp elektrik çektim. Su için gidiyoruz su yok, elektrik için gidiyoruz elektrik yok, yol için gidiyoruz yol yok. Yolumuzun halini görüyorsunuz, yeni aldığım traktör üçüncü geçişte arıza yaptı. Bir hizmet göremiyoruz.”

İYİ PARTİ’Lİ KIRKPINAR: YURTTAŞIN SESİNİ NE ZAMAN DUYACAKSINIZ?

Bölge halkının sıkıntılarını dinleyen İYİ Parti il başkanı Melih Kırkpınar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti Milletvekillerine seslenerek şu açıklamalarda bulundu:

“Ödüllü Belediye başkanı Mehmet Sekmen gelin beraber Tekman ilçemizi gezelim. 21. Yüzyılda bu insanlara reva gördüğünüz bu mudur? Bu ödülleri nereden, kaç paraya alıyorsunuz? Bu mahalle merkeze beş kilometre.

yol.png

Mevcut yöneticiler köy halkına yardımcı olmayınca, vatandaş kendi imkânlarıyla köye su getiriyor. Karapınar köyünde su yok, yol yok. Buradan Ak Parti milletvekillerine, özellikle Tekman’lı Zehra Taşkesenlioğlu’na sesleniyorum, Tekman halkının sesini ne zaman duyacaksınız? Çağ atladık diyen Ak Parti 21. Yüzyılda, yurttaşı su ve yola muhtaç bırakmıştır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN