Tapu sahibi 'arazi benim' dedi yola duvar ördü

Tapu sahibi 'arazi benim' dedi yola duvar ördü

Adana'da belediye ve tapu sahibi arasında yol anlaşmazlığı yaşandı. Tapulu arazisinden yol geçtiğini savunan bir kişi ana caddeye çıkan yola duvar ördürdü. Belediye tapu sahibine tebligat gönderirken, yola duvar ören şahıs da mahkemeye başvuracağını kaydetti.

Adana Seyhan'da Onur Mahallesi'ndeki bir sokakta belediye ilen tapu sahibi arasında arazi sorunu yaşanıyor. Sokakta bulunan evinin iki tarafından geçen yolun kendi tapulu arazisi üzerinde olduğunu savunan Murat Kıran, yola duvar ördü. Ayrıca Murat Kıran, yolların belediye tarafından istimlak edilerek bedelinin ödenmesini talep ettiğini ancak bugüne kadar sonuca ulaşamadığını kaydetti.

tapulu-arazisinden-gectigi-iddiasiyla-yola-duvar-ordurdu-9699-dhaphoto7-1.jpg

'İMARA AÇILMAZSA 2 SOKAĞI DAHA ÇİTLE ÇEVİRECEĞİM'

Birçok evi ana caddeye bağlayan yola örülen duvarın üzerinde cam parçaları ve çiviler de bulunuyor. Mağdur olanların ise durumu belediyeye bildirmesi üzerine Murat Kıran'a tebligat gönderildi. Murat Kıran ise elinde yasal tüm evrakların bulunduğunu söyleyerek yıkım kararının iptali için mahkemeye suç duyurusunda bulunacağını aktardı. Bununla birlikte Murat Kıran, yolun istimlak edilmemesi ya da imara açılmaması durumunda ise evinin yanından geçen 2 sokağı da çitle kapatıp mahkemeye başvuracağını dile getirdi.

'BENİM TAPULU ARAZİMİN ÜZERİNDEN YOL GEÇİYOR'

Murat Kıran'ın eşi Vildan Kıran ise haklarını aradıklarını söyleyip, "Burada 335 metrekare arsamız var. Benim 3 kız çocuğum var. Boş arazi olmasına rağmen alkol ve uyuşturucu kullanan birçok kişi buradan geçiyor. Eşim belediyeye giderek durumu anlattı. Belediye buranın imara kapalı olduğunu, duvarı da yıkacağını söylüyor. Biz kendi hakkımız olan arsamızı istiyoruz. Benim tapulu olan arazimin üzerinden yol geçiyor. Çözüm bulsunlar. Bu insanlar neden mağdur olsun" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN