Tokat'ta sağlık çalışanı darp edildi

Tokat'ta sağlık çalışanı darp edildi

Sıra beklemek istemeyen hasta yakını doktora yumruklu saldırıda bulundu. Gözaltına alınan hasta yakını tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, hasta kabulde görevli Mücahit Eyisoy, hasta yakını F.D.'nin yumruklu saldırısına uğradığını belirterek, şikayetçi oldu. Eyisoy, "Bundan sonraki süreçte yasal olarak hakkımızı savunacağız" dedi.

Olay, önceki gün Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hasta kabul servisinde meydana geldi. Hasta kabul servisine yakını için muayene sırası almaya gelen F.D., hasta kabulde görevli Mücahit Eyisoy ile sıra alma nedeniyle tartışmaya başladı.

İddiaya göre kısa süre sonra F.D., Eyisoy'un bulunduğu alana girerek, yumruklu saldırıda bulundu. Çevredekiler, araya girerek olayın büyümesini önledi. Eyisoy, hastanede tedaviye alınırken, F.D. ise şikayet üzerine gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen F.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkını savunacağını dile getiren Mücahit Eyisoy, "Hiç beklemediğim anda oldu. Gelen hastalara hep yardımcı olurken, maalesef bir hasta yakını tarafından darbedildik. İlk başta yakını acile gidiyor. Gözünden dolayı muayene olmaya çalışıyor. Orada da icapçı doktorla tartışıyorlar. Polikliniklere gidip muayene olması gerektiğini söylüyor. Ben de hasta kabulde görevliyim. Hastanın sıraya geçmesini istedim. Önünde 20-25 kişi vardı. Bunun üzerine 'Ben acilden geliyorum. Bana yardımcı olacaksın' diye çıkıştı. Birçok kez sıraya geçmesi için uyardım. Kapı da açıktı. Ben hasta kabulü yaparken bir anda sağ tarafımdan yumruk yedim akabinde tekme tokat devam etti. Bize küfürler etti. Maalesef böyle bir olay atlattık. Bundan sonraki süreçte yasal olarak hakkımızı savunacağız" dedi.

Öte yandan saldırıya Eyisoy'un çalışma arkadaşları ve Sağlık-Sen'den tepki geldi.

Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, sendika üyeleri ve çalışanlar hastane bahçesinde ellerinde döviz ve pankartlarla toplandı.

Mantar ve sendika üyeleri, hastane çalışanı Mücahit Eyisoy'un, iki gün önce, hasta yakını H.D. tarafından darbedildiğini belirterek, saldırıyı kınadı.

Sendika üyeleri sağlıkta şiddetin sona erdirilmesini istediklerini belirterek dağıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN