Toplu mesajla işten çıkarıldılar

Toplu mesajla işten çıkarıldılar

Şanlıurfa'da haklarını korumak için sendikaya üye olan 300 tekstil işçisi toplu mesajla işten çıkarıldı. Çalışanların tepkisi üzerine patron, jandarmayı çağırdı.

Şanlıurfa'da Uğur Tekstil fabrikasında çalışan 300 işçi sendikaya üye oldukları gerekçesiyle, toplu mesaj atılarak işlerine son verildi. Çalışanların tepki göstermesi üzerine fabrikaya TOMA ve çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.

Şanlıurfa 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Uğur Tekstil fabrikasında çalışan 300 işçi DİSK Tekstil Sendikası'na üye oldukları gerekçe gösterilerek sürekli çalışan olmalarına rağmen kısa süreli çalışan iş durumunda uygulanan 'Kod-18' maddesi ile işten çıkarıldı. Toplanarak çalıştıkları fabrika önüne yürümek isteyen ve tepki gösteren işçilere güvenlik gerekçesiyle izin verilmemesi nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı.

DİSK Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen ve işçi temsilcileri jandarma arasında yapılan görüşme sonrası, fabrikaya 100 metre uzaklıkta ve fabrikayı arkalarına alarak basın açıklaması gerçekleştirildi. İşçiler, açıklamanın ardından oturma eylemi yaptı.

Açıklamayı yapan Türkmen, "Şimdi bu fabrikanın yönetimi, bu fabrikada örgütlenmeye başladığımız günden beri sendikal örgütlenmeyi engellemek için her yolu denedi. Yapmadıkları bir tek 300 işçiyi kapı önüne koymak kalmıştı” dedi.

Jandarmanın ve valiliğin işçilerin eylemine karşı tutumuna tepki gösteren Türkmen, “İşçinin hakkını araması bile yasak ama patron sendikayı tanımaz, yasayı tanımaz, anayasayı çiğner, işçileri yasadışı bir şekilde işten atar ama kimse patronların önüne barikat kurmaz. Ancak işçiler ne zaman haklarını aramak için bir araya gelse hemen önlerine barikat kuruluyor. Bize 'gidin, hakkınızı yasal yollarla arayın' diyorlar. Bu ülkede herkes, her yerde, her zaman demokratik tepkisini kullanma hakkına sahiptir. Ama biz bu anayasal hakkımızı kullanabilmek için bir saat boyunca jandarma ile pazarlık yapmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN