Tunceli artık mavi kategoride

Tunceli artık mavi kategoride

Sağlık Bakanı Koca, Tunceli'nin ikinci doz aşılamada yüzde 75'in üzerine çıktığını belirterek mavi kategoriye geçtiğini açıkladı.

Dünya yaklaşık 2 yıldır koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiriyor. Salgının sona ermesi için maske ve mesafeyle korunmaya çalışsa da insnşar, aşının bulunması umut ışığı yaydı. Ancak aşılama oranı istenilen seviyeye gelmedi. Aşı karşıtları aşı olmayı reddederken yoksul ülkeler de aşıya ulaşımda sıkıntı yaşıyor.

Uzmanlar ancak aşılamanın artmasıyla dünyanın salgından kurtulabileceğini belirtirken Türkiye'de de aşı olunması için Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli çağrı yapılıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamada Tunceli'nin ikinci doz aşılamada yüzde 75'in üzerine çıktığını açıkladı. Bakan Koca bu şekilde Tunceli'nin mavi kategoriye geçtiğini kaydederken "Aşı oranı düşük tüm illerimizde bu hedefe ulaşmalıyız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN