Üst üste iki gün yangın çıkan kağıt fabrikası kapatıldı

Üst üste iki gün yangın çıkan kağıt fabrikası kapatıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde üst üste iki gün yangın çıkan MOPAK Kağıt Fabrikası; atıkların düzensiz ve izinsiz biriktirildiği, izin verilenlerin dışında atık kabulü yapıldığı tespit edilerek kapatıldı. Ayrıca kağıt fabrikasına 12 milyon 71 bin 949 liralık rekor ceza kesildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dalaman'da iki gün üst üste yangın çıkan MOPAK Kağıt Fabrikası’nda inceleme gerçekleştirdi. Atıkların düzensiz ve izinsiz şekilde depolandığını tespit eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, fabrikanın izin belgesini süresiz iptal ederek 12 milyon 71 bin 949 TL idari para cezası uyguladığını açıkladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İncelemenin ardından bakanlıktan tarafından yapılan açıklamada, '' Çevre ve insan sağlığına zarar veren işletmenin Çevre İzin ve Lisans Belgesi süresiz iptal edilmiştir. 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca faaliyetleri durdurulan işletme kapatılmıştır. Atıkları düzensiz ve izinsiz şekilde depolayan gerekli önlemleri almayarak yangın çıkmasına sebep olan ve çevre ve insan sağlığını tehlikeye atan işletme hakkında 12 milyon 71 bin 949 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca işletme hakkında Çevre Kanunu kapsamında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur'' denildi.

CHP’Lİ TEZCAN “EN AĞIR YAPTIRIM UYGULANMALIDIR”

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ise Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikası’nın plastik atık deposundaki yangının vatandaşları olumsuz etkilendiğini söyledi. Tezcan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 5 gündür Ortaca, Dalyan, Dalaman, Göcek ve Köyceğiz’i duman ve keskin kokusuyla etkisi altına alan Dalaman MOPAK Kâğıt Fabrikası’nın plastik atık deposundaki yangın vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. İlk günlerde Dalaman ve Göcek’i etkisi altına alan duman ve koku şimdide ters esen rüzgârla birlikte Ortaca, Dalyan ve Köyceğiz’e kadar ulaşmıştır. Vatandaşlarımız kapı ve pencerelerini açamamış, nefes alamaz duruma gelmişlerdir. Turistler ise bu durumu şaşkınlıkla izlemişlerdir.

chphjmhm.jpgCHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan

Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekmektedir. Edindiğimiz bilgilere göre fabrikaya idari para cezası uygulanmıştır, fakat bu soruna kalıcı çözüm şarttır. En ağır yaptırım uygulanmalıdır. Bölgemize yaşatılan bu sorumsuzluğun takipçisi olacağız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca konuyu milletvekillerimize ilettik, yakından takip ediyorlar. Genel merkezimiz de konuyu yakından takip ediyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN