Van depreminin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: Endişe yok

Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından daha büyük deprem beklenmediğini söyleyen Görür, "Endişe yok." dedi.

Dün akşam Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Naci Görür, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Görür, daha büyük bir deprem beklemediğini belirterek "Büyük deprem gelmez, endişe yok" dedi.

Prof. Dr. Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok.

VAN FAY ZONU İÇİN GEÇERLİ

Arkadaşlar, birçok takipcim yöredeki çeşitli fayları belirterek soruyorlar. Benim büyük deprem (7,0 gibi) beklenmez demem Van Fay zonu için geçerlidir, çünkü burada 2011’de 7,2 büyüklüğünde deprem olmuştu, sevgiyle."

NE OLMUŞTU?

Dün akşam Van'ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.35'te Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem olmuştu. Sarsıntının, 18,36 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN