Van'da "dur" ihtarına uymayarak kaçan sürücünün aracına ateş edildi: 1 ölü, 12 yaralı

Van'da "dur" ihtarına uymayarak kaçan sürücünün aracına ateş edildi: 1 ölü, 12 yaralı

Van'da jandarma görevlileri 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan aracın lastiklerini patlatmak istedi. Seken kurşunlardan biri, araç içerisindeki düzensiz göçmene isabet ederek ölümüne neden oldu. Olayda 12 kişi de yaralandı. Araçta 40 düzensiz göçmenin olduğu belirtildi.

Van'ın Saray ilçesinde sürücüsünün "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada lastikleri patlatılarak durdurulan araçtaki 40 düzensiz göçmenden biri seken kurşunun isabet etmesiyle hayatını kaybetti, 12'si hafif yaralandı.

4946703-1.jpg

Valilikten yapılan açıklamada, saat 16.00'da Saray ilçesi Koçbaşı-Turan mahallelerinden Karahisar Mahallesi'ne giden şüpheli aracın, jandarma görevlileri tarafından mahalle girişindeki kontrol noktasında durdurulmak istendiği belirtildi. Sürücünün "dur" ihtarına uymayıp jandarmanın üzerine sürdüğü aracın durdurulabilmesi amacıyla lastiklerine ateş edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Lastikler patlatılmak suretiyle araç durdurulmuştur. Aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içinde 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir. Meydana gelen olayda seken kurşunlardan bir göçmen maalesef hayatını kaybetmiş, 12 düzensiz göçmen ise hafif şekilde yaralanmıştır. Olaydan sonra kaçan göçmen kaçakçısı ve aracın sürücüsüne yönelik yakalama çalışması devam etmektedir. Yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN